Πρόσκληση προς τις κινήσεις της Αριστεράς στην πόλη μας

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Η νέα δημοτική κίνηση ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ έκανε τα πρώτα της βήματα αυτές τις μέρες με πρωτοβουλία αγωνιστών από τα κινήματα και την Αριστερά της γειτονιάς μας.


Μια περιοχή που ζει τη διπλή απάτη της κυβέρνησης της ‘αριστεράς’ και της δημοτικής αρχής της ‘αριστεράς’. Με κυβερνώντες που εφαρμόζουν τα πιο αντιλαϊκά προγράμματα λιτότητας, που συνεργούν στους πιο επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που συνομολογούν στην υποθήκευση όλου του πνευματικού και υλικού πλούτου της χώρας για δεκαετίας.
Είναι αλήθεια ότι οι σημερινοί κυβερνώντες, όπως και οι προηγούμενοι, μας βρίσκουν απέναντι τους σε κάθε ευκαιρία. Παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες, μπορεί να υψώνουμε συχνά τείχη ανάμεσα μας, όμως το ταξικό ένστικτο πολλές φορές μας οδηγεί στη συνεργασία έστω την τελευταία στιγμή σε κρίσιμες περιστάσεις.
Παρά τις υπαρκτές διαφορές μας, σας θεωρούμε αναπόσπαστα και αναντικατάστατα κομμάτια της μαχόμενης Αριστεράς στον τόπο μας και για αυτό το λόγο, σας απευθύνουμε αυτή την πρόσκληση.
Να μην οδηγούμαστε από τα γεγονότα. Να αφήσουμε στην άκρη τις σχηματικές αντιπαραθέσεις και να συμφωνήσουμε να συνεργαστούμε από την αρχή, χωρίς ιδιοκτησιακές λογικές σε όσα μέτωπα μπορεί να καταστεί εφικτό, βάσει των προγραμμάτων πάλης που κάθε πλευρά έχει καταρτίσει. Στη βάση ενός
αναγκαίου προγράμματος αγώνα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο δρόμο, στο χώρο δουλειάς, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Να ξεκινήσουμε διερευνώντας το περιθώριο συνεργασίας σε συγκεκριμένα ζητήματα που ταλανίζουν τη γειτονιά μας αλλά και σε ζητήματα γενικής πολιτικής διαπάλης που απαιτούν τη μέγιστη προσπάθεια για να κερδίσουν οι ιδέες της κοινωνικής χειραφέτησης το λαό μας.

Για αυτό το σκοπό, τη συζήτηση πάνω σε ένα ενδεχόμενο πλαίσιο συνεργασίας και κοινών στόχων, σας προτείνουμε να οργανώσουμε ένα κύκλο επαφών μεταξύ μας και στη συνέχεια αν υπάρχει συν αντίληψη να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός δημόσιου βήματος διαλόγου και αγώνα στη γειτονιά.
Σας επισυνάπτουμε την ιδρυτική διακήρυξη μας, η οποία αποτελεί από την πλευρά μας ένα πλαίσιο στόχων και πολιτικών οριοθετήσεων που επιθυμούμε να καταθέσουμε στο διάλογο που ελπίζουμε να ανοίξει ανάμεσα στις συλλογικότητες μας.
Σας καταθέτουμε ιδιαίτερα την πρόταση μας για συνδιοργάνωση μιας μεγάλης λαικής ανοικτής συγκέντρωσης το Σάββατο 10 Νοέμβρη στις 11:30 στη συμβολή των οδών Παπάγου και Παπανδρέου με θέμα τη μεταβίβαση των 26 ακινήτων του δήμου Ζωγράφου στο υπερταμείο.
31/10/2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s