Για τις απολυμένες καθαρίστριες στο ΙΚΑ

Στο ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ζωγράφου απολύθηκαν από την επιχείρηση “The Brothers” ιδιοκτησίας
Ιωάννη Μούρτζη 3 καθαρίστριες και καθαριστές που διεκδικούν τις υπερημερίες τους από το Μάρτη του ’17. Οι εργαζόμενοι/ες μετά από μήνες απλήρωτης εργασίας ζήτησαν απ’ το αφεντικό τα δεδουλευμένα τους χωρίς αποτέλεσμα. Όταν οι εργαζόμενοι έκαναν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, εκείνος τους απέλυσε εκδικητικά. Και μετά αρνήθηκε να πληρώσει τα δεδουλευμένα όταν το θέμα ήρθε στην Επιθεώρηση Εργασίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι/ες να καταθέσουν αγωγή εναντίον του. Στην αγωγή ζητούν τις δεδουλευμένες υπερημερίες τους όσο και τις υπερημερίες από την εκδικητική απόλυση μέχρι και την επαναπρόσληψη που διεκδικούν.

Πολλοί εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς στην περίοδο της κρίσης και το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας και της καθυστέρησης πληρωμών και υπερωριών έχει παραγίνει. Μερίδιο ευθύνης φέρουν φυσικά και οι μνημονιακές κυβερνήσεις που όχι απλώς δεν κάνουν τίποτα για να επιβάλουν την εργατική νομοθεσία, αλλά την καταργούν και καταλύουν συστηματικά κάτω από τις επιταγές των εργοδοτικών οργανώσεων και της τρόϊκας-δανειστών.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των εργαζομένων και ζητάμε:

 ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ
 ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ
 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s