Δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ενωτικής πρότασης που απευθύναμε σε δυνάμεις και αγωνιστές/τριες

Προχωράμε ενωτικά και ριζοσπαστικά

Για τους αναγκαίους τοπικούς αγώνες, για μία μαχόμενη αυτοδιοικητική παρέμβαση στου Ζωγράφου

Η δημοτική κίνηση Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη προέκυψε από ένα ενωτικό κάλεσμα αγωνιστριών και αγωνιστών της γειτονιάς. Ανθρώπων που ήταν και είναι ενεργοί/ες σε κινηματικά και πολιτιστικά εγχειρήματα στη γειτονιά όπως και σε προηγούμενες αυτοδιοικητικές κινήσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς της πόλης μας. Ο σκοπός μας ήταν να δημιουργηθεί μία τοπική δημοτική συσπείρωση που θα ασχολείται με τα προβλήματα της γειτονιάς, δίνοντας αγώνες και αναζητώντας συγκεκριμένες προτάσεις για την καθημερινότητα των κατοίκων. Με γνώση, τόλμη, σχέδιο και όραμα για τις γειτονιές μας.

Στη σημερινή δύσκολη περίοδο θεωρούμε πώς κανείς και καμιά δεν περισσεύει και για αυτό εξαρχής προσπαθήσαμε να ενώσουμε δυνάμεις σε ένα νέο εγχείρημα. Και το πετύχαμε συσπειρώνοντας δυνάμεις από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους της ριζοσπαστικής Αριστεράς κόντρα στη λογική των στενά κομματικών παρατάξεων. Η κίνησή μας δεν είναι παράταξη κανενός κεντρικού πολιτικού σχηματισμού.

Η ενωτική θέλησή μας είναι διαρκής και για αυτό παράλληλα με τη δημιουργία της δημοτικής κίνησης από όσους/ες ανταποκρίθηκαν αρχικά στο κάλεσμά μας απευθύναμε εκ νέου κάλεσμα στις τοπικές αυτοδιοικητικές κινήσεις της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς της πόλης μας, τη Λαϊκή Συσπείρωση και το Κίνημα στην Πόλη. Ένα κάλεσμα κοινής δράσης σε κινητοποιήσεις όπου προτείναμε για αρχή τότε μία κίνηση για το ζήτημα των 26 ακινήτων του δήμου που εκχωρήθηκαν στην ΕΤΑΔ και το Υπερταμείο. Και αν βρίσκαμε κοινό τόπο στη συζήτηση και δράση, εμείς θα ήμασταν ανοιχτοί και σε συμπόρευση και συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου. Το ενωτικό κάλεσμά μας δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Νοέμβρη, αφού είχε σταλεί γραπτά στη Λαϊκή Συσπείρωση και το Κίνημα στην Πόλη και μετά από σχετική προφορική ενημέρωση τους. Ζητήσαμε συναντήσεις με αντιπροσωπείες τους για να το συζητήσουμε ή μία γραπτή απάντηση στην πρόσκλησή μας.

Δυστυχώς, και οι δύο κινήσεις απάντησαν επί της ουσίας αρνητικά στο κάλεσμά μας. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν μας απάντησε επίσημα ποτέ και το Κίνημα στην Πόλη μας απάντησε γραπτά ότι θεωρεί ότι οι διαφορές μας είναι μεγάλες και δεν συντρέχει καν λόγος συνάντησης για να συζητήσουμε. Εκτιμούμε ότι η στάση και των δύο τοπικών συλλογικοτήτων είναι αναντίστοιχη των αναγκών της περιόδου. Μίας περιόδου που η επίθεση των κυρίαρχων κύκλων στο λαό μας οξύνεται και θα έπρεπε να βρεθούν ενωτικά όσες δυνάμεις κινούνται ενάντια στις μνημονιακές κυβερνήσεις, τη λιτότητα, τους ευρωμονοδρόμους, τους αυτοδιοικητικούς νόμους Κλεισθένη & Καλλικράτη και τους τοπικούς εκφραστές των κυρίαρχων πολιτικών.

Με αίσθημα ευθύνης και αγωνία για μία ριζοσπαστική και νικηφόρα απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι/ες και ως λαός δηλώνουμε ότι η ενωτική απεύθυνσή μας για κοινή δράση και συμπόρευση είναι διαρκής. Ως συλλογικότητα αποτιμήσαμε σε συνέλευση τις απαντήσεις που πήραμε από τις δύο τοπικές συλλογικότητες και δηλώνουμε ότι:

Εμείς ως Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη θα παρεμβαίνουμε στα δημοτικά δρώμενα και θα αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας.

Προχωράμε με όσες και όσους έχουν ανταποκριθεί στην ανάγκη για ενότητα και ριζοσπαστική δράση. Προχωράμε και καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή που έδωσε τη μάχη ενάντια στην επίθεση του κυρίαρχου μπλοκ και των εκφραστών του στο δήμο μας να συμπορευτούμε και στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου για να εκφράσουμε αυτή την ανάγκη και σε αυτό το επίπεδο.

Σε νέα γενική συνέλευσή μας μες το Φλεβάρη θα αποφασίσουμε συλλογικά και θα ανακοινώσουμε δημόσια τις λεπτομέρειες της εκλογικής παρέμβασής μας.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ενωτικής πρότασης που απευθύναμε σε δυνάμεις και αγωνιστές/τριες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s