Για τα έργα του ΜΕΤΡΟ στο δήμο μας

Για τα έργα του ΜΕΤΡΟ στο δήμο μας

και τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα μας μέχρι να ολοκληρωθούν

Το έργο του ΜΕΤΡΟ είναι από τα πιο πολυαναμενόμενα έργα στην περιοχή μας και όταν ολοκληρωθεί, θα δώσει μεταξύ άλλων μια σημαντική ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που μετακινούνται καθημερινά για τις δουλειές και τις σπουδές τους από και προς τις γειτονιές του Ζωγράφου. Έχουμε και εμείς θετική γνώμη για το ΜΕΤΡΟ και θα είμαστε στο πλάι του κόσμου που θα δουλέψει για να ολοκληρωθεί.

Η ιστορία από άλλους Δήμους στους οποίους πέρασε το ΜΕΤΡΟ, μας διδάσκει ότι το Μέσο αυτό αλλάζει τη ζωή μας προς το καλύτερο, υπάρχουν όμως και ορισμένες ‘παράπλευρες’ επιπτώσεις που θα πρέπει ο Δήμος μας να αντιμετωπίσει έγκαιρα και συλλογικά.

Κάποιες από αυτές τις επιπτώσεις θα φανούν όταν μπει σε λειτουργία και αφορούν κυρίως στις αξίες γης και τα ενοίκια (και ειδικά στην περιοχή μας η αλόγιστη λειτουργία του Airbnb που εξανεμίζει τις διαθέσιμες κατοικίες) και την επιβάρυνση των τετραγώνων γύρω από τους σταθμούς κυρίως από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που τα παρατάει ο κόσμος παντού για να μπει στο μετρό.

Άλλες επιπτώσεις θα υπάρχουν στην καθημερινότητα μας μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα και λόγω του μεγάλου χρόνου εκτέλεσης του έργου, πάνω από 10 χρόνια, θα έχουν σχεδόν καθοριστική επιρροή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής μας μέχρι να φύγουν τα εργοτάξια και μέχρι να αποκατασταθούν οι πλατείες.

Στις 16 Ιανουαρίου 2019 κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίες του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό (Άλσος Βεϊκου – Γουδή) και ανατέθηκε στην κατασκευαστική εταιρία ΤΕΡΝΑ. Ο ανάδοχος θα πρέπει να εκτελέσει τις σχετικές μελέτες και στη συνέχεια να προχωρήσει στα έργα παράκαμψης των δικτύων κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, οπτικές ίνες, φυσικό αέριο, ΗΛΠΑΠ κλπ), στις αρχαιολογικές εργασίες, τις κυκλοφοριακές παρακάμψεις και τις λοιπές εργασίες στα σημεία που θα στηθούν τα εργοτάξια, εκεί όπου θα κατασκευαστούν οι σταθμοί και τα φρεάτια της γραμμής.

Εντός των επόμενων μηνών, τουλάχιστον τρία εργοτάξια προγραμματίζονται να στηθούν στην καρδιά του δήμου Ζωγράφου: στην πλ. Γαρδένιας, στην πλ. Ελευθερίας και στην πλ. Αόρνου (Ιλίσια).

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι με βάση τις πληροφορίες που έχουμε:

  • Οι πλατείες θα μαντρωθούν στο σύνολο τους. Παιδικές χαρές, παγκάκια, μνημεία θα ξηλωθούν και ένα μεγάλο μέρος της χλωρίδας (δένδρα, θάμνοι κλπ) θα κοπεί. Θα γίνει κατάληψη των πεζοδρομίων.
  • Ορισμένοι από τους δρόμους πέριξ των πλατειών θα δεσμευθούν για εργοταξιακή χρήση.
  • Θα γίνει εκσκαφή των πλατειών τουλάχιστον τρία μέτρα βάθος, για να αποκαλυφθούν όλα τα δίκτυα κοινής ωφελείας και να γίνει αναδρομολόγηση τους σε νέες διαδρομές.
  • Οι εκατοντάδες τόνοι μπάζων θα απομακρύνονται από τα εργοτάξια με φορτηγά, ενώ άλλες τόσες διαδρομές θα ξεκινήσουν να γίνονται από και προς τα εργοτάξια για μεταφορά εργαλείων, πρώτων υλών κλπ με συνακόλουθη επιβάρυνση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και του περιβάλλοντος στις κύριες αρτηρίες του δήμου (Γρηγορίου Αυξεντίου, Γεωργίου Παπανδρέου, λεωφόρος Παπάγου).
  • Όχληση στο περιβάλλον χώρο γύρω από τις πλατείες, επί της ουσίας περιστολή της εμπορικής δραστηριότητας στους περιμετρικούς δρόμους.

Και όλα αυτά θα ξεκινήσουν από ότι φαίνεται μετά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 (για ευνόητους λόγους), ενώ θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το 2029 βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση των σταθμών και των φρεατίων και τα έργα αποκατάστασης των πλατειών που φυσικά θα γίνουν τελευταία.

Πριν ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες, ο ανάδοχος (η ΤΕΡΝΑ) θα πρέπει να υποβάλλει μελέτες επιπτώσεων (κυκλοφοριακών, περιβαλλοντικών κλπ) στον κύριο του έργου (το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ). Όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς έναν ουσιαστικό και δημόσιο κοινωνικό έλεγχο, αυτές οι μελέτες συνηθίζεται να γίνονται για τους τύπους και ποτέ δεν λαμβάνουν πραγματική πρόνοια για τις επιπτώσεις που θα έχει ένα τέτοιο εργοτάξιο στην καρδιά της πόλης, αφού οποιοδήποτε μέτρο πρόληψης αυξάνει το κόστος εκτέλεσης του έργου.

Έχει αναθέσει η δημοτική αρχή στην Τεχνική Υπηρεσία τη διενέργεια προκαταρκτικών μελετών για να είναι σε θέση να απαιτήσει τη λήψη μέτρων που θα περιορίσουν τις επιπτώσεις ή εξαρτόμαστε μόνο από το τι θα υποβάλλει η ΤΕΡΝΑ στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ;

Έχει εξασφαλίσει η δημοτική αρχή ότι οι μελέτες που θα ετοιμάσει η ΤΕΡΝΑ θα δημοσιοποιηθούν έγκαιρα και θα ελεγχθούν για την πληρότητα τους από τη σκοπιά του δημόσιου συμφέροντος πριν ‘εγκριθούν’ από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ; Τα θέματα που πρέπει να ελεγχθούν είναι πολλά: που και με ποια μέσα θα γίνεται η αποκομιδή των μπάζων,  ποιες αρτηρίες θα χρησιμοποιούν τα φορτηγά και ποιες ώρες, ποιοι δρόμοι και πεζοδρόμια θα καταληφθούν και τι σχέδια παράκαμψης θα υπάρξουν, πως θα προστατευτούν οι κατοικίες πέριξ των εργοταξίων από την επιβάρυνση (σήκωμα σκόνης, φασαρία κλπ).

Έχει προχωρήσει η δημοτική αρχή σε κατάρτιση ενός πιο μεσοπρόθεσμου σχεδίου που θα ‘υποστηρίξει’ την προσαρμογή της πόλης μας σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, στην εκτέλεση ενός έργου τέτοιου βεληνεκούς στο κέντρο της το οποίο θα καταλάβει τις κεντρικές πλατείες και θα επιβαρύνει τις κεντρικές αρτηρίες για πάνω από 10 χρόνια; Έχει για παράδειγμα καταρτίσει έστω ένα πρώτο σχέδιο μεταφοράς της εμπορικής / πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας σε άλλα σημεία της πόλης μας, με στοχευμένες παρεμβάσεις και επενδύσεις; Είναι σημαντικό ότι ο δήμος μας έχει ήδη σημαντική έλλειψη δημόσιων / ελεύθερων χώρων και η δημοτική αρχή δεν λαμβάνει πρακτικά καμία μέριμνα για την αποκατάσταση δημόσιων χώρων με κατεστραμμένες υποδομές (βλ. παιδικές χαρές στο πάρκο Ιλισίων και στην οδό νυμφαίου).

Στα εργοτάξια αυτά θα δουλεύουν εκατοντάδες εργάτες πιθανώς σε διπλές / τριπλές βάρδιες. Είναι υπόθεση της τοπικής κοινωνίας και συνακόλουθα και του δήμου μας κάτω από ποιες συνθήκες θα δουλεύουν αυτοί/ες, αν θα τηρείται η εργατική νομοθεσία (όποια έστω έχει απομείνει «όρθια» από τη μνημονιακή λαίλαπα) και αν θα έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα σίτισης / ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους που θα εργάζονται;

Κατά τη διάρκεια των έργων αυτών θα υπάρχει μια αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, τόσο λόγω των φορτηγών που θα πηγαινοέρχονται όσο και λόγω των παρακάμψεων που θα χρειαστεί να υλοποιηθούν λόγω της κατάληψης των κεντρικών αρτηριών γύρω από τις πλατείες από τα εργοτάξια. Έχει η δημοτική αρχή προγραμματίσει να βελτιώσει το ήδη προβληματικό δίκτυο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τη μίσθωση δημοτικών λεωφορείων και τη χάραξη νέων γραμμών, για να επιχειρήσει την αποσυμφόρηση των δρόμων;

Με άλλα λόγια, έχει η δημοτική αρχή κάνει οποιαδήποτε προετοιμασία για αυτό που πρόκειται να συμβεί στην περιοχή μας με το άνοιγμα αυτών των εργοταξίων;

Τα παραπάνω θέματα, κατά τη γνώμη μας προέχουν και ΕΠΕΙΓΟΥΝ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση περί  ‘αντισταθμιστικών μέτρων’, ή για το πως θα διαμορφωθούν οι πλατείες την εποχή μετά την ολοκλήρωση των σταθμών.

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Για τα έργα του ΜΕΤΡΟ στο δήμο μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s