ΣΥΡΙΖΑ & Καφατσάκη: εκδήλωση ενάντια στο φασισμό στη Βίλα Κοτοπούλη που εκχώρησαν στο…Υπερταμείο των δανειστών

Ο φασισμός είναι η πιο ακραία και επικίνδυνη ιδεολογία, ακριβώς επειδή οδηγεί σε απάνθρωπες και δολοφονικές πρακτικές. Αναμφίβολα, κάθε πρωτοβουλία ενάντια σε αυτόν είναι σημαντική και κάθε δημοκράτης πολίτης πρέπει να έχει αντιφασιστική στάση.

Ένα σημαντικό ερώτημα, όμως, είναι ποιες πολιτικές θρέφουν τελικά τον φασισμό. Οι ακροδεξιές και ρατσιστικές ιδέες σίγουρα ανοίγουν το δρόμο στη φασιστική λογική. Όμως δεν είναι οι μόνες.

Στις περιόδους κρίσης, οι πολιτικές της λιτότητας, της φορομπηξίας, των κατασχέσεων της λαϊκής περιουσίας προκαλούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή. Οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος δημόσιων χώρων μαζί με τις πολιτικές αφαίμαξης του λαϊκού πλούτου και του εθνικού εισοδήματος από τους ξένους δανειστές πλήττουν τη λαϊκή αξιοπρέπεια και δημιουργούν αίσθηση ταπείνωσης και κατάργησης της λαϊκής κυριαρχίας. Είναι και αυτές πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο στις συντηρητικές δυνάμεις και ακόμα και στο φασισμό, πόσο μάλλον όταν υλοποιούνται από κυβερνήσεις και πολιτικές δυνάμεις που αναφέρονται στην «αριστερά».

Για αυτό το λόγο, είναι τουλάχιστον οξύμωρο η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώνει εκδήλωση ενάντια στο φασισμό στη Βίλα Κοτοπούλη, ένα από τα 26 ακίνητα του δήμου Ζωγράφου που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε μαζί με χιλιάδες άλλα από άλλους δήμους στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, θυγατρική του γνωστού Υπερταμείου που ελέγχεται από τους ξένους δανειστές μας. Μία εκχώρηση για την οποία η δήμαρχος κ.Καφατσάκη και η παράταξή της αρνήθηκαν να βγει ψήφισμα καταγγελίας στο δημοτικό συμβούλιο ύστερα από πρόταση των δημοτικών παρατάξεων της Αριστεράς και σχετική αναλυτική παρέμβαση που έκανε και η δημοτική κίνησή μας στο δημοτικό συμβούλιο στις 18/10/2018 (βλ. εδώ).

Ο φασισμός δεν πολεμιέται με διακηρυκτική ιδεολογική εναντίωση μόνο. Ο φασισμός πολεμιέται κυρίως με αγωνιστικές κινηματικές πρακτικές και με πολιτικές που εξυπηρετούν τους εργαζομένους/ες, τη νεολαία και το λαό και όχι το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και τους δανειστές μας…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s