Πότε θα γίνει η σύσκεψη για την εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία;

Χθες έγινε δημοτικό συμβούλιο με θέμα πάλι για την προσχολική εκπαίδευση και παρόντες ξανά εκπαιδευτικούς και γονείς. Εμείς κάναμε παρέμβαση με την παρακάτω ανακοίνωση που προτείνει συγκεκριμένους χώρους για τη δημιουργία νέων αιθουσών και αναδεικνύει την ολιγωρία της δημοτικής αρχής σχετικά με τη σύσκεψη που είχε υποσχεθεί σχετικά. Κάτω και από τη χθεσινή πίεση στο ΔΣ η δήμαρχος επιτέλους κάλεσε σε σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη 23/4. Την κάλεσε βέβαια σε εργάσιμη μεσημεριανή ώρα στις 14:30, δύσκολη για την παρουσία αρκετών γονέων και κατοίκων…Παρακάτω το κείμενο που μοιράσαμε σχετικά:

Πότε θα γίνει η σύσκεψη για την εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής φοίτησης

στα νηπιαγωγεία;

Σε  προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο η Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη υποσχέθηκε τη σύγκληση μεγάλης σύσκεψης για την εφαρμογή της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής με την συμμετοχή όλων των επικεφαλής των παρατάξεων που διεκδικούν το δήμο και των διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. Η σχολική χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της και οι εκλογές, με όλες τις αλλαγές που θα φέρουν, είναι ακόμη πιο κοντά. Πότε επιτέλους θα συγκαλέσετε κα Δήμαρχε αυτή τη σύσκεψη;

Καθώς εμείς, η δημοτική κίνηση Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη, έχουμε ως προτεραιότητα μας τις κοινωνικές δομές, όπως τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, και παρά το πραγματικό πρόβλημα με τους χώρους που υπάρχει στον Δήμο μας, εντούτοις προτείνουμε  χώρους – οικόπεδα που μπορούν να δεσμευτούν ΑΜΕΣΑ για τη δημιουργία νέων αιθουσών με την συνεργασία της ΚΤΥΠ.

1.Αστερίου και  Καλαβρύτων στο Γουδί

  1. Κολοκοτρώνη και 28ης Οκτωβρίου στα Ιλίσια
  2. Κερασούντος και Ιλισίων επίσης στα Ιλίσια

4.Καλλιστράτους και Ξηρογιάννη στου Ζωγράφου και

  1. Η βίλλα Παυλίνα.

Μαζί με τα οικόπεδα στην Μακρυγιάννη μπορούν να γίνουν άμεσα ο πυρήνας των νέων νηπιαγωγείων.

Έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο, κινδυνεύοντας ο Δήμος μας να είναι ένας από τους ελάχιστους πλέον δήμους πανελλαδικά που δεν εφαρμόζουν ή δεν προγραμματίζουν την εφαρμογή της 2ετούς υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία.

Κάθε καθυστέρηση και εμπόδιο είναι νερό στο αυλάκι των νεοφιλελεύθερων αρπακτικών στον χώρο της εκπαίδευσης. Πάρα τις δυσκολίες και κόντρα στους καιρούς εμείς θα δίνουμε όλες τις μάχες για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης σε σύγχρονα νηπιαγωγεία για ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Σημειώνουμε εδώ ότι το οικόπεδο στην Αστερίου και Καλαβρύτων είναι στη λίστα των 26 ακινήτων που προορίζονται για πώληση ή ‘εκμετάλλευση’ από την ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου), θυγατρική του γνωστού σε όλους μας Υπερταμείου, που έχει αναλάβει να προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Απαιτούμε γραπτή τοποθέτηση όλων των παρατάξεων για το ζήτημα των ακινήτων που πέρασαν στη διαχείριση της ΕΤΑΔ και ειδικά της Δημάρχου που υποτίθεται δεσμεύθηκε προφορικά στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα αναιρεθεί η απόφαση μεταβίβασης τους.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πότε θα γίνει η σύσκεψη για την εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s