Δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τη δημοτική κίνησή μας

αναδημοσιεύουμε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών της 22/4 για τη δημοτική κίνησή μας, μπορείτε να το δείτε κι εδώ:

Επιχειρήθηκε σε πλήθος γειτονιών της Αττικής. Στου Ζωγράφου έγινε πράξη. Πρόσωπα με αφετηρίες από ένα εύρος της Αριστεράς συσπειρώθηκαν και κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Ανυπότακτη Πόλη», ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα με δικές του διαδικασίες και λειτουργία. Πρακτικά, περιέχει κόσμο από τη ΛΑ.Ε., την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανένταχτους αριστερούς και κόσμο με συνεχή δράση στις τοπικές κινηματικές δράσεις και βεβαίως από τον αντιφασιστικό χώρο.

Οι πρώτες συζητήσεις για τη συγκρότηση παράταξης έγιναν πέρσι τέτοια εποχή, στη συνέχεια τα πράγματα ωρίμασαν και δημιουργήθηκε η δημοτική παράταξη. «Συγκολλητική ουσία» υπήρξε η επίμονα ενωτική διάθεση των συμμετεχόντων, αναφέρουν μέλη της παράταξης. Περαιτέρω ανταπόκριση υπήρξε στο κάλεσμα συμπόρευσης που είναι «διαρκές για το δικό μας μέτωπο των μαχόμενων αριστερών δυνάμεων στο τοπικό κίνημα και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο» αναφέρει η «Ανυπότακτη Πόλη».

Επικεφαλής ψηφοδελτίου ο Χρίστος Τουλιάτος, 39 χρόνων, βιβλιοϋπάλληλος, με πολύχρονη συμμετοχή στα τοπικά κινήματα και με αριστερή ριζοσπαστική πολιτική δράση στην περιοχή και όχι μόνο. Επελέγη σε συνέλευση της παράταξης, η οποία τονίζει ότι «για εμάς δεν είναι άλλος ένας “υποψήφιος δήμαρχος”. Είναι ένας από εμάς, πρώτος μεταξύ ίσων, εργαζομένων και ανέργων, φοιτητών/τριών, συνταξιούχων και επαγγελματιών». Τα μηνύματα που παίρνει η παράταξη εν όψει εκλογών είναι αρκετά θετικά, λένε μέλη της, εκτιμώντας ότι «σε κάθε δράση αναπτύσσουμε μεγαλύτερη δυναμική».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s