Συνέντευξη του Χρίστου Τουλιάτου στην τοπική εφημερίδα Ζω2

IMG_2675

Αναδημοσιεύουμε το κείμενο της συνέντευξης στην τοπική εφημερίδα Ζω2 του Χρίστου Τουλιάτου, υποψηφίου δημάρχου με την κίνηση Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη:

  1. ΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ  ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ <<  ΖΩΓΡΑΦΟΥ  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ  ΠΟΛΗ >> ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ,ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ?

Καλημέρα σας κ.Πολύζο, ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τις απόψεις μας στους κατοίκους της πόλης.  Η κίνηση Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη είναι πρώτα από όλα μία συλλογικότητα αγώνα για τη γειτονιά και έπειτα ένα ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές. Αν και νέα κίνηση, ο κόσμος της ήταν παντού στα τοπικά κινήματα της πόλης. Εκφράζει τους αγώνες που δώσαμε τα τελευταία 20 χρόνια στη γειτονιά για να γίνει η Βίλα πάρκο για όλο το λαό του Ζωγράφου, να μη γίνουν οι 6 πλατείες μας υπόγεια γκαράζ και τσιμέντο επί Καζάκου, να γίνει το Μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδί, στις πλατείες για να μην περάσουν οι μνημονιακές πολιτικές, να μην πλειστηριαστούν τα σπίτια των συμπολιτών μας, σε κινήσεις αλληλεγγύης και συνεταιρισμούς καταναλωτών. Αντιπροσωπεύει όλες τις γενιές κατοίκων και ειδικά την παραγωγική ηλικία που είναι ο κορμός της κίνησής μας. Είναι ενωτική αφού αποτελείται από ενεργούς κατοίκους προερχόμενους/ες από διάφορες τάσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά και ανένταχτους/ες της πόλης μας και απευθύνεται ενωτικά στις άλλες μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς της πόλης ακόμα και αν αυτές αρνούνται τη συμπόρευση. Επιμένει ριζοσπαστικά χωρίς να υποτάσσεται στις δυσκολίες των καιρών, εξού και Ανυπότακτη.

  1. ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26 ΜΑΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ?

Από το μεγαλύτερο δυνατό τόσο για εμάς ως Ανυπότακτη Πόλη όσο και ευρύτερα για το μέτωπο των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς της πόλης, σκεφτόμαστε ευρύτερα και όχι στενά «παραταξιακά». Στις μαχόμενες δυνάμεις προφανώς δεν περιλαμβάνουμε την παράταξη της δημάρχου, το ΜΑΖΙ, που υλοποίησε πιστά τις μνημονιακές πολιτικές στο δήμο. Δεν θέλουμε ο δήμος να πέσει πάλι στα χέρια του «μετώπου» των μνημονιακών παρατάξεων (Καφατσάκη, Θώδας, Αγγελόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Γιαννακόπουλος, Παπαναστασόπουλος) με όποιο συνδυασμό «συμμαχιών» και αν γίνει αυτό. Επιδιώκουμε την εκπροσώπησή μας στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να υπάρχει και η φωνή των τοπικών αγώνων εκεί αλλά και η δυνατότητα οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι να ενημερώνονται καλύτερα για ό,τι συμβαίνει στο δήμο.

  1. ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΑΜΕΣΑ ,ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΑΣ ?

Αν και ξέρουμε ότι απέχουμε από αυτό ακόμα, θέλουμε να σκεφτόμαστε σαν δύναμη που δεν αρκείται στην αγωνιστική διαμαρτυρία αλλά θέλει να αλλάξει από σήμερα την πόλη μας. Οι προτεραιότητές μας είναι η καθαριότητα, παλεύοντας για τους αναγκαίους διορισμούς μόνιμου προσωπικού για αυτό. Δεύτερον, να αυξηθεί με παρεμβάσεις το πράσινο στην πόλη, με αξιοποίηση δημοτικών χώρων που έχουν ερημωθεί και φυσικά χωρίς άσφαλτο όπως στη Βίλα και τσιμέντο όπως στην πλατεία Άνοιξη, όπως έκανε η κ.Καφατσάκη. Τρίτον, για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο δήμο ώστε να απελευθερωθούν θέσεις και στους παιδικούς σταθμούς και να μη μείνει κανένα νήπιο πλέον εκτός όπως έγινε φέτος. Χώροι για παιδικούς σταθμούς υπάρχουν, ενδεικτικά να πω ότι υπάρχει και κληροδότημα στο δήμο στα Άνω Ιλίσια για αυτό το σκοπό και ο χώρος ρημάζει χρόνια… Επίσης , το να ξηλωθούν οι παράνομες κεραίες που βλάπτουν την υγεία των κατοίκων όπως στα Άνω Ιλίσια.

  1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ.ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΔΥΑΣΜΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ Η΄ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ  ΣΤΟ Δ.Σ. ?(όπως θα προκύψει)

Με το νέο νόμο, πράγματι, ο δήμος δεν θα κυβερνηθεί μόνο από μία παράταξη αλλά από κάποια συμμαχία παρατάξεων. Είπα ήδη ότι σκεφτόμαστε ευρύτερα και όχι στενά «παραταξιακά». Για αυτό παλεύουμε για ένα ευρύ μέτωπο των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς στην πόλη και στην κοινωνία ευρύτερα. Αλλά αυτό γίνεται μόνο βάσει αρχών και αξιών. Με τις δυνάμεις που αποδέχονται τις πολιτικές των μνημονίων και των νόμων Καλλικράτη-Κλεισθένη στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει περιθώριο συγκλίσεων και συνεργασιών. Με δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς υπάρχει, τόσο στους τοπικούς αγώνες όσο και στο δημοτικό συμβούλιο. Για αυτό είχαμε απευθυνθεί εξαρχής ενωτικά τόσο στη Λαϊκή Συσπείρωση όσο και στο Κίνημα στην Πόλη. Δυστυχώς έχουν επιλέξει μοναχικούς κομματικούς δρόμους και οι δύο. Εμείς όμως θα επιμείνουμε ενωτικά γιατί είναι ανάγκη των καιρών.

  1. ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ,ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΦΙΛ ?

Αριστερά δεν είναι απλά το να λες ότι είσαι «Αριστερά» αλλά κυρίως το τι κάνεις. Οπότε, καταρχάς δεν αρκεί η χρήση του όρου όταν εφαρμόζεις, και μάλιστα πιστά, μνημονιακές πολιτικές όπως η κ.Καφατσάκη. Μία πραγματική Αριστερά αν εκλεγόταν στη διοίκηση του δήμου θα ερχόταν αναγκαστικά σε ρήξη με το υπάρχον πλαίσιο. Θα εναντιωνόταν έμπρακτα στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στους δήμους και στην απαξίωση των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών. Θα αρνιόταν τη λογική των ιδιωτικοποιήσεων της δημοτικής περιουσίας προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον. Θα αρνιόταν  τη λογική της «ανταποδοτικότητας» που κάνει τους δήμους φορομπηχτικούς μηχανισμούς. Θα διεκδικούσε αγωνιστικά μαζί με τους κατοίκους και άλλες τέτοιες δημοτικές αρχές τη δημόσια χρηματοδότηση που μειώθηκε και παρακρατήθηκε λόγω μνημονίων. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι η σκέψη μας και η πρακτική μας.

  1. ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ,ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ Η΄ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ?

Το κεντρικό προεκλογικό σύνθημά μας είναι Ενωτικά και Ριζοσπαστικά, να κερδίσουμε ξανά τη ζωή μας. Και εννοούμε κάθε λέξη του για τους λόγους που είπα και παραπάνω. Είναι εφικτό, αν αγωνιστούμε για αυτό όλο και περισσότεροι/ες. Είναι εφικτό με μία γειτονιά που «είναι στο πόδι», που παλεύει για ό,τι της ανήκει και δεν το αφήνει απλά στα χέρια κάποιων που ψηφίζει μία φορά στα τέσσερα χρόνια. Εμείς δεν σκοπεύουμε να τάξουμε υποσχέσεις. Σκοπεύουμε να δείξουμε με το παράδειγμα του αγώνα ότι αυτά γίνονται για να το ακολουθήσουν όλο και περισσότεροι /ες και να τα κερδίσουμε. Το ότι ο χώρος της Βίλας μας είναι ακόμα πράσινος και όχι εμπορικό κέντρο κερδήθηκε έτσι, το ότι οι πλατείες μας δεν έγιναν ακόμα περισσότερο τσιμέντο επί Καζάκου επίσης. Δεν έγιναν με κάποιο μαγικό τρόπο αυτά. Αυτή την εμπειρία ακολουθούμε και θέλουμε πολλές νέες τέτοιες ακόμα!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Συνέντευξη του Χρίστου Τουλιάτου στην τοπική εφημερίδα Ζω2

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s