Τα σχολεία μια βασική προτεραιότητά μας. Απάντηση σε ερωτήματα Ένωσης Συλλόγων Γονέων.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ζωγράφου έστειλε ερωτήματα για τα προβλήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Ζωγράφου. Παρακάτω δημοσιεύουμε την απάντησή μας.

Τα σχολεία μια βασική προτεραιότητά μας.

Η δημόσια εκπαίδευση είναι μια από τις προτεραιότητες μας. Ειδικά τώρα που συνεχίζει να δέχεται σκληρή και διαρκή επίθεση από τις δυνάμεις της αγοράς και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους, είτε κεντρικά είτε και στους δήμους. Αυτό σε ό,τι αφορά μια δημοτική παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως εμείς, σημαίνει πρώτα από όλα πως θα συμβάλουμε ώστε να στηθεί τείχος προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Μόνιμος και θεσμοθετημένος διάλογος με τους συλλόγους Γονέων και την Ένωση, τον Σύλλογο των εκπαιδευτικών και την τοπική ΕΛΜΕ με στόχο την επίλυση όλων των υλικοτεχνικών προβλημάτων που ήδη υπάρχουν στα σχολεία του δήμου. Η επιτροπή Παιδείας και ο ρόλος της σε πλήρη αναβάθμιση, και τακτικές ανοιχτές συναντήσεις με τους φορείς

Μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια χρηματοδότησης που περιγράφει το πλαίσιο του Κλεισθένη ,η έλλειψη του Ο.Σ.Κ. και η ανάθεση στους δήμους των αρμοδιοτήτων του ,κάτι που μας βρίσκει σε πλήρη αντίθεση, για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων, οφείλουμε να κάνουμε μια πλήρη αναδιάταξη των οικονομικών του δήμου

Ριζικά νέος προϋπολογισμός, όπου θα προέχουν οι ανάγκες των παιδιών και των εκπαιδευτικών κι όχι η αποπληρωμή του χρέους για την Βίλα Ζωγράφου ούτε η δέσμευση των αποθεματικών του ΔΉΜΟΥ στην ΤτΕ.

Έχοντας υπόψη και όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που θα συναντήσουμε μπροστά μας, αυτό που είναι αναγκαίο είναι η διαρκής πίεση από μέρους του δήμου , των γονιών και του εκπαιδευτικού κινήματος για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και άλλου βοηθητικού προσωπικού.

Η διαρκής πίεση από δήμο, γονείς και εκπαιδευτικούς προς την κεντρική κυβέρνηση για τον διορισμό , μόνιμου και αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού ,είναι η μόνη απάντηση στα ήδη ογκώδη προβλήματα που συναντούμε στα σχολεία

Σε ιδιαίτερη θέση βάζουμε το ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου θα έπρεπε ήδη να έχουν κάνει έλεγχο σε όλα τα κτίρια των σχολείων και να το ανακοινώσουν, Πρώτη μας δουλειά ο έλεγχος στατικότητας σε όλα τα κτίρια από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Επίσης απαιτείται το πλήρες ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των σχολικών κτιρίων ,κάτι που δεν κατάφερε να κάνει η προηγούμενη διοίκηση. Δεν θα δεχτούμε φυσικά ούτε καν την ιδέα παραχώρησης οποιουδήποτε σχολικού κτιρίου, όπως π.χ. το 5ο Γυμνάσιο- Λύκειο ή τα σχολεία της Κρίνων, και γενικά ακινήτων του δημοσίου στην ΕΤΑΔ, θυγατρικής του ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος , το τελευταίο διάστημα αναδείχθηκε σε όλο το μέγεθος του το πραγματικό πρόβλημα στο δήμο μας. Έχουμε έλλειψη χώρων για την στέγαση των νέων τμημάτων νηπιαγωγείων, κάτι που αναδείξαμε πρώτοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Σημειώνουμε εδώ πως αν βρεθούν το ταχύτερο δυνατόν αυτοί οι χώροι θα απελευθερωθούν και αντίστοιχες θέσεις για τα παιδιά των παιδικών σταθμών, κάτι που ούτε αυτό πέτυχε η δήμαρχος τα προηγούμενα χρόνια αφήνοντας τόσα παιδιά εκτός παιδικών σταθμών το Σεπτέμβρη.

Έχουμε ήδη καταθέσει πολύ σαφή και συγκεκριμένη πρόταση που δίνει λύσεις, ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ, αλλά ικανές να καλύψουν ανάγκες σε βάθος χρόνου. Αυτό που απαιτείται από μια νέα δημοτική αρχή ,είναι η πραγματική πολιτική βούληση.

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση- πρόκληση και να ξέρετε πως θα επιδιώξουμε επαφή σε σταθερή και μόνιμη βάση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s