Δηλώσεις στήριξης της Ανυπότακτης Πόλης από συμπολίτες μας

Λάβαμε τις παρακάτω δηλώσεις στήριξης από συμπολίτες και συμπολίτισσες μας, με πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση και πάντα στραμμένο το βλέμμα τους και την αγωνία τους στη γειτονιά μας, ακόμα και αν δεν μένουν πια εδώ.

Σόφη Παπαδόγιαννη

Μία νέα δημοτική κίνηση γεννήθηκε στην πόλη μας, η δημοτική κίνηση «ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Τουλιάτο, που πραγματικά αξίζει να στηριχθεί και να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Διότι οι δυνάμεις που την συναπαρτίζουν έχουν δώσει δείγματα γραφής, τόσο σε τοπικό επίπεδο με το δυναμικό παρών τους σε κάθε αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας, όσο και στον αγώνα κατά των μνημονίων, της λιτότητας και της επιτροπείας, τον οποίο συνεχίζουν να δίνουν με συνέπεια. Διότι συνδυάζει τη φρεσκάδα του ριζοσπαστισμού με τη βαθιά γνώση των προβλημάτων και την κινηματική εμπειρία. Διότι στελεχώνεται κυρίως από νέους, φοιτητές, επιστήμονες, εργαζόμενους, που με την μαχητική στάση τους στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ενεργοποίησης στη νεολαία, να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Ψηφίζουμε «ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ» για να δυναμώσει η φωνή όσων δεν συμβιβάζονται!

Καλή επιτυχία!

Σπύρος Αλεξίου

«Μόνη πατρίδα τα παιδικά μας χρόνια», έγραφε στον τοίχο εκείνο το πολυαγαπημένο σύνθημα. Όσο κι αν η σημερινή πόλη του Ζωγράφου με τις πανύψηλες πολυκατοικίες μικρή ομοιότητα έχει με την γειτονιά των παιδικών χρόνων, όσο κι αν η ζωή μας έφερε σε άλλους δρόμους κι άλλες γειτονιές, ένα κομμάτι της καρδιάς και του μυαλού μας είναι σε αυτήν την πατρίδα. Άλλωστε, και τα πρώτα βήματα της πολιτικοποίησης εδώ τα κάναμε, ακούγοντας τις ιστορίες για τις μάχες του ΕΛΑΣ στα Κουπόνια και τους 5 Επονίτες. Στη «ΣΤΟΑ» είδαμε τον «Κύκλο με την Κιμωλία», στην «Άνοιξη» τον «Στρατάρχη Τίτο» και στο «Άλεξ» τον «Άνθρωπο με το γαρύφαλλο»!

Σε αυτήν τη γειτονιά λοιπόν ο αγώνας συνεχίζεται (μιας και πιάσαμε τα παλιά συνθήματα). Και είναι πολύ σημαντικό πως συνεχίζεται με την προσπάθεια τα ρυάκια της κοινωνικής διαμαρτυρίας και της ανατρεπτικής αριστεράς να συναντηθούν, να εκφραστούν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες με τον ίδιο τρόπο που περπατούν στους δρόμους του αγώνα …ΕΝΩΜΕΝΟΙ! Αυτήν την ανάγκη εκφράζει η «Ανυπόταχτη Πόλη» που αξίζει τη στήριξή μας σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Για να υπάρχει η φωνή των κινημάτων και της ανυπότακτης αριστεράς και στο Δημοτικό συμβούλιο, χρήσιμο εργαλείο για τις πραγματικές μάχες στην κοινωνία. Και, φυσικά, για να μεγαλώνει το ποτάμι της αντίστασης στο θαμπό παρόν και στο κατάμαυρο  μέλλον που οικοδομούν τα διευθυντήρια των Βρυξελλών και οι υποτακτικοί τους στην Ελλάδα.

Ψήφο λοιπόν στην «Ανυπόταχτη Πόλη», δυνατή και μαχητική και ενωτική και ανατρεπτική αριστερή φωνή!

Καλή δύναμη σύντροφοι και συντρόφισσες…

Αμάντα Κατερίνη

Συναντηθήκαμε από το 2006 στα κινήματα για τη βίλα Ζωγράφου και το πάρκο Γουδή, στις κινητοποιήσεις για να φύγουν οι κεραίες και να μη γίνουν οι πλατείες υπόγεια γκαράζ. Με τους περισσότερους και τις περισσότερες δημιουργήσαμε αντιπαράδειγμα χρήσης δημόσιου χώρου με τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Γαρδένια. Και ο ρόλος μας ήταν καταλυτικός για να απαλλαγεί ο Δήμος από τη δημαρχία Καζάκου. Τότε μια μεγάλη παρέα άφησε σημαντικές εγγραφές στην πόλη του Ζωγράφου.

Σήμερα η Ανυπότακτη Πόλη Ζωγράφου, ένα αριστερό σχήμα που υπερασπίζεται τις ίδιες αξίες της ενωτικής και αγωνιστικής δράσης, εξακολουθεί να δηλώνει παρών. Κι επειδή τα προβλήματα της πόλης και της καθημερινής ζωής των κατοίκων παραμένουν οξυμμένα, την Κυριακή στηρίζουμε, ψηφίζουμε αυτές και αυτούς που δε σταμάτησαν να αγωνίζονται για την επίλυσή τους.

Αντώνης Σιγάλας

Σαν πολίτης και κάτοικος της πόλης του Ζωγράφου είμαι πολύ χαρούμενος που το δημοτικό σχήμα της πόλης μας «Ανυπότακτη Πόλη», που διεκδικεί την ψήφο μας την Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, βρίσκεται στις επάλξεις των αγώνων για μια καλύτερη πόλη, ενάντια στην εκμετάλλευση των μνημονιακών διαμεσολαβητών, παλεύοντας σταθερά ενάντια στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που έχουν μετατρέψει σε τσιμέντο κάθε γωνιά και πλατεία και συνεχίζουν ακάθεκτα.
Στου Ζωγράφου, που τα τελευταία χρόνια είχαμε δύο θανάτους εργαζομένων του δήμου σε ώρα εργασίας, που η κατάσταση στη βίλα είναι η ίδια που ήταν τα τελευταία χρόνια, που ο δήμος ανέλαβε με απόφαση της σημερινής δημοτικής αρχής τον Ιούλιο του 2018 το δάνειο για την αγορά του 50% της βίλας, που είχε συναφθεί από τον Καζάκο και το οποίο είχε κηρυχθεί παράνομο από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που σήμερα στο δήμο υπάρχουν άστεγοι για τους οποίους η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα, υπάρχει ανάγκη ύπαρξης μιας πολιτικής αρχής διοίκησης που δε θα ακολουθεί την πρακτική που έχει ακολουθηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, που στην ουσία ο δήμος αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο για την εφαρμογή πολιτικών που έχουν αποφασιστεί χωρίς εμάς και με αδιαφανείς διαδικασίες.
Γι αυτούς τους λόγους η στήριξη του σχήματος της Ανυπότακτης Πόλης με υποψήφιο δήμαρχο το Χρίστο Τουλιάτο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για μια αχειραγώγητη δημοτική αρχή. Σε αυτές τις εκλογές στηρίζω ανεπιφύλακτα την Ανυπότακτη Πόλη.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s