ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Μια από τα ίδια με πέρυσι; Υπενθυμίζουμε πως πέρυσι 146 παιδιά έμειναν τελικά έξω από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Το ίδιο φαινόμενο εμφανίζεται και φέτος από ό,τι φαίνεται. Με βάση τις αιτήσεις που έχουν γίνει (959) και τις θέσεις που πέρσι υπήρχαν (779), 180 παιδιά μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Είναι φανερό πως δεν υπήρξε καμιά ιδιαίτερη μέριμνα από πλευράς της απερχόμενης διοίκησης ώστε να λυθεί το πρόβλημα, πως δεν ήταν καν στις προτεραιότητες της η επίλυση ενός σοβαρού και χρόνιου προβλήματος που γεμίζει με αγωνία εκατοντάδες εργαζόμενους γονείς. Την ίδια στιγμή, κι ενώ έχει αποφασιστεί η έναρξη αυτή τη χρονιά της εφαρμογής της Διετούς Φοίτησης στα νηπιαγωγεία, πράγμα που αυτομάτως θα σήμαινε απελευθέρωση εκατοντάδων θέσεων από τους παιδικούς σταθμούς, εντούτοις και πάλι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ μέριμνα ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι.

Μπορεί άμεσα να λυθεί το πρόβλημα; Ναι μπορούμε να δώσουμε άμεσα , ακόμη και τώρα απαντήσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αδιάθετοι χώροι εντός του οικιστικού ιστού όπως π.χ. 3 αίθουσες στον 1ο όροφο της Αλκαίου και Κρατερού, 2έως 4 αίθουσες στη Βίλλα Παυλίνα, οι 5  τουλάχιστον αίθουσες στην Αστερίου και Καλαβρύτων, ο χώρος που στεγαζόταν η δημοτική βιβλιοθήκη. Αυτοί οι χώροι προορίζονται για άμεση επίλυση του καυτού προβλήματος και με τον σωστό σχεδιασμό μπορούν να είναι λύση ακόμη και τον Σεπτέμβρη. Προϋπόθεση συνιστά η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ  από την πλευρά του Δήμου. Ας αναλάβουν έστω και την τελευταία στιγμή τις ευθύνες τους.

Σταθερή και πάγια θέση μας είναι η προτεραιότητα στις δομές φροντίδας ( παιδικοί σταθμοί), εκπαίδευσης και αγωγής ( νηπιαγωγεία) για τα παιδιά μας, όπως φυσικά και για τα σχολεία που είναι στον δήμο μας. Όποιες ενέργειες, όσο αναγκαίες κι αν είναι, ακόμα κι αν γίνουν άμεσα, θα μείνουν τελικά στο κενό, απλά μπαλώματα χωρίς προοπτική αν δεν εντάσσονται σε έναν συνολικό σχεδιασμό με την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση, την πλήρη αναβάθμιση και ανασυγκρότηση της ΚΤΥΠ και το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Ο Δήμος Ζωγράφου οφείλει να διεξάγει όλους τους αναγκαίους αγώνες κόντρα σε μνημονιακές πολιτικές και γραφειοκρατία για την οριστική επίλυση του κτιριακού προβλήματος. Στον αγώνα αυτόν, αγώνα ώστε να υπάρχουν όλοι οι αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις για ολοκληρωμένες δομές για τα παιδιά μας θα είμαστε μπροστάρηδες μέχρι το τέλος.

Την Δευτέρα 24/6 το απόγευμα μία αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη παραβρέθηκε και παρακολούθησε την Έκτακτη Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, τα δίκαια, συλλογικά αιτήματα των γονιών. Την Πέμπτη 27/6 θα είμαστε στις 8 μ.μ στην πλατεία Γαρδένιας και στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s