Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στους δήμους-Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις σε πράσινο, ηλεκτροφωτισμό, απορρίμματα!

Πιστή στην ενίσχυση των ιδιωτικών συμφερόντων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο διαβόητο «πολυνομοσχέδιο» που χτυπά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, δίνει τη δυνατότητα στους Δημάρχους να εκχωρούν τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού σε εργολάβους και μάλιστα χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου!

Εμβαθύνοντας το ήδη νεοφιλελεύθερο νομικό οπλοστάσιο, που είχε βάλει για τα καλά τους ιδιώτες μέσα στους Δήμους (και που φυσικά δεν αναίρεσε ούτε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), η υλοποίηση αυτών των ρυθμίσεων είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών και κρίσιμων λειτουργιών των ΟΤΑ.

Το σχέδιο Κυβέρνησης και Δημάρχων για την ακόμα στενότερη συμμετοχή ιδιωτικών εταιριών στην καθαριότητα και τα άλλα εργοτεχνικά έργα, αν γίνει πράξη, δεν θα έχει μόνο αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στους Δήμους, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες. Χειρότερες υπηρεσίες και ακριβότερα δημοτικά τέλη, για να επιδοτούνται οι «μπίζνες» κάθε εργολάβου, είναι η σίγουρη κατάληξη.

Στο Δήμο Ζωγράφου και σε όλους τους ΟΤΑ, απαιτούμε να μην προχωρήσουν τα σχέδια περαιτέρω υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών. Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, που να εργάζεται σε ασφαλείς συνθήκες και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους βρίσκονται ήδη στους δρόμους, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο και στο προκλητικό πάρτι που ετοιμάζουν για τους ιδιώτες τα κυβερνητικά επιτελεία. Η δημοτική κίνηση «Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη» στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους και συμπαραστέκεται σε κάθε κινητοποίηση τους. Ο αγώνας τους είναι αγώνας που μας αφορά όλους και όλες. Για να υπερασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα κρίσιμων υπηρεσιών για την καθημερινότητά μας. Για να αποσυρθεί το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να ξηλώσει όποια εργατικά δικαιώματα άφησε όρθια η μνημονιακή λεηλασία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s