Επικίνδυνο όργανο στην παιδική χαρά Μερκάτη!

Έπεσε στην αντίληψή μας και δημοσιεύουμε φωτογραφίες από ένα όργανο στην παιδική χαρά της πλατείας Μερκάτη που είναι δυνητικά επικίνδυνο κατά τη χρήση του από μικρά παιδιά. Το όργανο είναι αυτό που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:

Όπως φαίνεται και παραπάνω αλλά και στις φωτογραφίες των άνω συνδέσεων η μία δεν είναι ορθά τοποθετημένη, με αποτέλεσμα όταν υπάρχουν παιδιά στο όργανο και κουνιούνται το όργανο να ταλαντώνεται επικίνδυνα. Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες την εμφανή διαφορά στις δύο συνδέσεις. Εδώ η λάθος σύνδεση:

και εδώ η ορθή

Από την πλευρά μας θα θέσουμε το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Δήμα. Η παιδική χαρά χρειάζεται και άλλες επισκευές και συντήρηση (ένας φράκτης γέρνει, η επίστρωση σε σημεία έχει φύγει, μία πόρτα του φράχτη λείπει κλπ.), αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα για το όργανο αυτό επείγει επειδή τίθεται ζήτημα άμεσου κινδύνου στη χρήση του. Θυμίζουμε ότι αν συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα υπάρχουν αντίστοιχες ποινικές ευθύνες.

Δυστυχώς η παραμέληση του δημόσιου χώρου λόγω υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης υπηρεσιών και συχνά και λόγω πολιτικής επιλογής να αφεθεί χωρίς φροντίδα για να προκληθεί εμμέσως η εκχώρηση της φροντίδας σε ιδιώτες (βλ. πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης ΝΔ που αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας) προκαλεί κινδύνους για την ασφάλεια των συμπολιτών μας σε πολλά σημεία του δήμου και αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε να αναδεικνύουμε με αντίστοιχες παρεμβάσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s