Αλληλεγγύη στο σύντροφο Θανάση Αγαπητό – Να αποσυρθεί η δίωξη και το πρόστιμο για πολιτική δράση

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη επιδόθηκε ακόμη μια φορά σε ένα αντιδημοκρατικό και κατασταλτικό κρεσέντο -οικονομικό αυτή τη φορά- σαν αυτά που συνηθίζει από την μέρα της εκλογής της και έπειτα. Σε πλήρη συνέχεια των πρακτικών της προηγούμενης κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ενάντια σε οποιαδήποτε φωνή παλεύει κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν.
Πιο συγκεκριμένα, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ  από την Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων στην περιφερειακή κίνηση »Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», με αφορμή τρία πανό τα οποία αναρτήθηκαν στην περιοχή Σερρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία πραγματοποιήθηκε από το Α.Τ. Σερρών το όποιο συστηματικά έχει τέτοια στάση, όχι οριζόντια για την τήρηση του συγκεκριμένου μέτρου από όλους, αλλά ειδικά σε όποια φωνή δεν συντάσσεται με τα συμφέροντα του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του. 

Οι αντιλαϊκές πολιτικές που συνεχίζουν να εφαρμόζονται και πλήττουν όλα τα λαϊκά στρώματα είναι δεκάδες και τα παραδείγματα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για διαφορετική ανάγνωση. Απέναντι σε αυτές ξεδιπλώνονται ξανά κάποιες κινητοποιήσεις χιλιάδων κόσμου. Από τους φοιτητές, τους μαθητές , τους εργαζόμενους μέχρι και το τοπικό κίνημα που βγήκαν στο δρόμο για να δείξουν έμπρακτα την αντίθεση τους στις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Και η κυβέρνηση απάντησε με ωμή βία από τις κατασταλτικές δυνάμεις απρόκλητα, συνεπικουρούμενη από την δικαστική εξουσία η οποία διαχρονικά προφυλάσσει αυτούς που διασπαθίζουν το δημόσιο συμφέρον, που πάνε κόντρα στα δικαιώματα του ελληνικού λαού, του κόσμου της εργασίας συνολικά, ενώ καταστέλλει κάθε αγωνιστική φωνή, όπως είδαμε και πρόσφατα να συμβαίνει σε διώξεις αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Αυτή η κίνηση επιβολής ενός τέτοιου αβάσιμου και υπέρογκου προστίμου επιδιώκει να  λειτουργήσει ως εκφοβισμός, όπως και οι παραπάνω κατασταλτικές πρακτικές της κυβέρνησης ενάντια σε οποιαδήποτε φωνή και πρακτική πάει κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν. Στοχεύει στην καταστολή της ελευθερίας του λόγου για όσες φωνές παλεύουν για τον εργαζόμενο λαό, στοχεύει στην ελεύθερη πολιτική δράση έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα ανάχωμα σε αυτές τις πολιτικές.
Η δίωξη αυτή μας αφορά όλους και όλες, αφορά κάθε δημοκρατική φωνή και συλλογικότητα και πρέπει να μας βρει όλους/ες απέναντι της καταδικάζοντας την, αλλά και καταργώντας την.
Η τρομοκρατία δεν φοβίζει και δεν καταστέλλει κανέναν αγωνιστή/τρια που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς αδικία. Για αυτό θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας με μαχητικότητα κόντρα στο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s