Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 15/11 αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησής μας αποτελούμενη από το δημοτικό σύμβουλο Χρίστο Τουλιάτο και τον Ηλία Σκούρα παραβρέθηκε στο μνημόσυνο για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου που γίνεται, όπως κάθε χρόνο, στα μνήματα του Διομήδη Κομνηνού, του Δημήτρη Θεοδωρά και του Μιχάλη Μυρογιάννη που βρίσκονται στο νεκροταφείο της πόλης μας. Εκεί καταθέσαμε κόκκινα γαρύφαλα στη μνήμη τους.

Στη συνέχεια παραστήκαμε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου μας για το Πολυτεχνείο, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων και των αγωνιστών/τριων της λαϊκής εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73.

Εκεί ακούσαμε με συγκίνηση την συγκλονιστική ομιλία του αιωνόβιου πλέον και πάντα αειθαλή Λάζαρου Κυρίτση για το Πολυτεχνείο ως συνέχεια των αγώνων της Εθνικής Αντίστασης. Με το Λάζαρο Κυρίτση ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους της Αριστεράς, αλλά τον τιμούμε και μας ενώνει η κοινή αναφορά στους μεγάλους λαϊκούς αγώνες της χώρας μας για μία άλλη, καλύτερη κοινωνία και η αγωνία και σήμερα για ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους/ες και το λαό μας.

Εκ μέρους της κίνησής μας έκανε χαιρετισμό στην εκδήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Χρίστος Τουλιάτος (δείτε το χαιρετισμό εδώ). Και μετά πορευτήκαμε μαζί με το σύλλογο εργαζομένων του δήμου μας και καταθέσαμε λουλούδια στο μνημείο επί της Γεωργίου Ζωγράφου του αδικοχαμένου Δημήτρη Θεοδωρα, που έχασε τη ζωή του εκεί σε ηλικία μόλις 5 ετών από αδέσποτη σφαίρα το βράδυ εκείνης της 17ης Νοέμβρη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s