Τη μέρα που ανοίγουν τα σχολεία το 1ο Γυμνάσιο δεν είχε θέρμανση!

Την Τετάρτη 8/1 που άνοιξαν τα σχολεία του δήμου μας, τα 1ο Γυμνάσιο & 1ο ΓΕΛ δεν λειτούργησαν λόγω προβλήματος στην θέρμανση του σχολικού συγκροτήματος. Η πρώτη ενημέρωση που υπήρξε, όπως αναφέρει o πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, ήταν ότι δεν υπήρχε πετρέλαιο. Σε σχετική επικοινωνία των γονέων με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.Μπότου, η ίδια έδωσε έναν άλλο λόγο για το ότι δεν υπήρχε σήμερα θέρμανση στο σχολικό συγκρότημα. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 3/1/2020, έγινε συντήρηση και έλεγχος στο σύστημα θέρμανσης, όπου αλλάχτηκε κάποιο εξάρτημα και το σύστημα λειτουργούσε κανονικά. Την Τετάρτη 8/1 το πρωί που τέθηκε σε λειτουργία το καλοριφέρ, διαπιστώθηκε έντονη οσμή καμένου. Ρωτήθηκε άμεσα η εταιρία που πραγματοποιεί την συντήρηση και συμβούλεψε να μην χρησιμοποιηθεί το καλοριφέρ μέχρι να ελεγχθεί. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τεχνικό, διαπιστώθηκε ότι έχει καεί κάποιος μετασχηματιστής, ο οποίος πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα προκειμένου να λειτουργήσει το καλοριφέρ. Λόγω των καιρικών συνθηκών, η πραγματοποίηση μαθήματος χωρίς θέρμανση είναι αδύνατη. Έτσι αποφασίστηκε να μην λειτουργήσει το σχολείο.Αυτή την στιγμή γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθεί η βλάβη, ώστε αύριο να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο. Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση του Δήμου.

Εμείς πάντως οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι το μέλος μας που παρακολουθεί τις σχολικές επιτροπές ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την κ.Μπότου σήμερα το μεσημέρι εσπευσμένα ότι χρειάζεται προμήθεια πετρελαίου και ζητήθηκε η έγκρισή του! Κι όλα αυτά χωρίς να του γίνει καμία νύξη για κάποιο ζήτημα στο 1ο Γυμνάσιο.Είναι προφανές ότι υπάρχει σοβαρή αμέλεια της προέδρου των σχολικών επιτροπών κ.Μπότου και η ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι μεγάλη. Δυστυχώς, παρά τις επίμονες επικοινωνιακές προσπάθειες πριν και μέσα στις εορτές ότι ο δήμος (και ο Δήμαρχος προσωπικά) είναι πανταχού παρόντες και περίπου φροντίζουν για όλα αποδείχθηκε ότι δεν είναι καθόλου έτσι. Τα γεγονότα αυτά είναι απαράδεκτα.

Εμείς ρωτάμε:

α) είναι δυνατόν να μην είχε γίνει προμήθεια πετρελαίου από το δήμο μες τις γιορτές και να υπήρχε ανεπάρκεια τη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία;

β) η εταιρεία που ανέλαβε τη συντήρηση και τον έλεγχο και δηλώνει ότι τα έκανε την Παρασκευή 3/1, αλλά σήμερα 8/1 είχαμε το αποτέλεσμα που αναφέραμε πόσο αξιόπιστη είναι για να υπάρχει περαιτέρω συνεργασία μαζί της;

Ζητάμε μαζί με τους γονείς να αποκατασταθεί από το δήμο άμεσα το πρόβλημα και το σχολείο να ανοίξει το συντομότερο δυνατό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s