Όχι στον πόλεμο με το Ιράν -Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας

Η δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου Κασέμ Σουλεϊμανί και άλλων Ιρακινών και Ιρανών με εντολή του προέδρου Τραμπ -πράξη ωμής κρατικής τρομοκρατίας και δείγμα κυνικής ιμπεριαλιστικής αλαζονείας-εντείνει τους κινδύνους πολεμικής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Σε αυτή τη συγκυρία κλιμάκωσης των γεωπολιτικών ανταγωνισμών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να σταθεί ολόψυχα στο πλευρό των πολεμικών τυχοδιωκτισμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ. Στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσέφερε την πλήρη στήριξή του στη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου, εμπλέκοντας τη χώρα ακόμα περισσότερο στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και τους κινδύνους που αυτοί εγκυμονούν. Το έδαφος για αυτή την ξεδιάντροπα φιλοαμερικανική πολιτική είχε στρώσει βέβαια η κυβέρνηση Τσίπρα, που μοιραζόταν «κοινές αξίες» με τον Τραμπ και δούλεψε μεθοδικά για την στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ και την οικοδόμηση του άξονα με την Κύπρο και τη δικτατορία της Αιγύπτου.

Η εξοργιστική αυτή στάση έχει προκαλέσει  την επίσημη διαμαρτυρία του Ιράν, μέσω διαβήματος στον Έλληνα ΥΠ.ΕΞ. και μια ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση της ιρανικής πρεσβείας στην Αθήνα: «η διάθεση βάσεων από οποιαδήποτε χώρα στον αμερικανικό εισβολέα θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια και το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει με σαφή και αποφασιστικό τρόπο».

Ήδη το Πρωτόκολλο Αναβάθμισης της Συμφωνίας για τις αμερικανονατοϊκές βάσεις και η επικείμενη αγορά πανάκριβων και επιθετικών όπλων σαν τα F-35, μετατρέπουν την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και σε βασικό «κέντρο διευκολύνσεων» ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μ. Ανατολή. Την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο, την ώρα που Δήμοι, σχολεία, νοσοκομεία και άλλες κοινωνικές δομές στερούνται πολύτιμα κονδύλια, σε κλίμα «εθνικής ομοψυχίας», το πολιτικό κατεστημένο και τα κυρίαρχα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι χρειάζεται να δαπανηθούν εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού άξονα, η πιο αναβαθμισμένη από ποτέ συνεργασία με το Ισραήλ, η υπογραφή για τον αγωγό East Med και η παραχώρηση θαλάσσιων περιοχών σε πετρελαϊκούς κολοσσούς, αποτελούν σοβαρή απειλή για την ειρήνη του λαού μας και των λαών της περιοχής, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όξυνσης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.

Στο βαθμό που μας αναλογεί ως «Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη», ενώνουμε τη φωνή μας με το αντιπολεμικό κίνημα στην Ελλάδα και διεθνώς για την υπεράσπιση της ειρήνης, ενάντια στον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό. Για να απαιτήσουμε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Μ. Ανατολή, καμιά ελληνική συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Λεφτά για τις ανάγκες μας, όχι για εξοπλισμούς. Προσλήψεις στους Δήμους και τις κοινωνικές δομές. Αύξηση δαπανών για την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι για όπλα, που στερούν το ψωμί από το τραπέζι των φτωχών και αφήνουν χωρίς πόρους τις πόλεις μας και κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s