Κοπή 15 δέντρων στη Βίλα Παυλίνα και ο δήμος δεν ξέρει τίποτα…

Μετά από επικοινωνία με κατοίκους της περιοχής ενημερωθήκαμε ότι έχουν κοπεί 15 δέντρα στο χώρο πέριξ της Βίλας Παυλίνα, μέσα στον ευρύτερο χώρο του πάρκου της Βίλας Ζωγράφου. Μετά από επίσκεψή μας στην περιοχή μαζί με περίοικους διαπιστώσαμε ότι όντως έχουν κοπεί 11 μικρά δέντρα μέσα στο χώρο που έχει οριοθετηθεί για τη βόλτα κατοικίδιων ζώων και άλλα 4 δίπλα στη Βίλα Παυλίνα. Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τους κατοίκους ότι οι κομμένοι κορμοί φορτώθηκαν σε….φορτηγό του Δήμου (!!!) και μέρος αυτών το είδαμε να βρίσκεται κομμένο για χρήση ως καυσόξυλα δίπλα στη σκάλα της εισόδου στη Βίλα Παυλίνα που χρησιμοποιείται από το Σύνδεσμο Παλαιών Ζωγραφιωτών. Σημειώνουμε, επίσης, ότι ο περιβάλλων χώρος της Βίλας Παυλίνα είναι βρώμικος, με παρατημένα παλιά έπιπλα και σκουπίδια και χωρίς φροντίδα καθαρισμού. Τέλος, είδαμε αρκετά αυτοκίνητα παρκαρισμένα εντός του πάρκου που είναι δημόσιος χώρος πρασίνου και όχι χώρος στάθμευσης.

Για όλα αυτά, απευθυνθήκαμε στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Δήμα και μας είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα! Σημειώνουμε ότι για να γίνει οποιαδήποτε κοπή δέντρου χρειάζεται τεκμηριωμένη εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου και έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 30/1 υπήρχε μάλιστα θέμα στην ημερήσια διάταξη με αντίστοιχη τεκμηριωμένη εισήγηση για την κοπή ενός δέντρου σε άλλο χώρο. Για αυτά τα….15 που κόπηκαν στη Βίλα Παυλίνα καμία υπηρεσία του Δήμου δεν ήταν ενήμερη, πόσο μάλλον το δημοτικό συμβούλιο.

Φέραμε το θέμα με ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο της 30/1. Εκεί ζήσαμε τραγελαφικές καταστάσεις. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Δήμας μας απάντησε ότι έχουμε δίκιο και δεν ξέρει πώς έγινε αυτό, αλλά είπε το απίστευτο «ας μην το κάνουμε παραπάνω θέμα αφού σε λίγο καιρό θα γίνει νηπιαγωγείο σε αυτό το χώρο»!!! Ο δήμαρχος επίσης είπε ότι δεν ξέρει τίποτα και προσπάθησε να σχετικοποιήσει την καταγγελία μας λέγοντας ότι όταν πήγε να δει τα κομμένα δέντρα δεν μπορούσε να διακρίνει αν είναι κομμένα πρόσφατα ή από παλιότερα! Και η δημοτική αρχή εμφανώς απέφευγε να πάρει θέση στο ζήτημα και να προτείνει κάποια αντιμετώπιση για το θέμα. Δύο φορές, επίσης, απέφυγε να τοποθετηθεί ρητά ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα εκεί και μόνο μετά την επιμονή μας αναγκάστηκε να το παραδεχτεί αυτό στη συνεδρίαση.

Εντύπωση μας προκάλεσε ότι έσπευσε να τοποθετηθεί ως αυτόκλητος υπερασπιστής της υπάρχουσας κατάστασης ο κ.Τζανής (από την παράταξη του κ.Αγγελόπουλου και νυν αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών). Ο κ.Τζανής προσπάθησε ανεπιτυχώς να αμφισβητήσει ως ανυπόστατα όσα καταγγείλαμε. Και είπε ευθέως ότι δεν θεωρεί πρόβλημα τη χρήση αυτού του δημόσιου χώρου πρασίνου ως χώρο πάρκινγκ ιδιωτικών αυτοκινήτων…Ο λαλίστατος κατά τα άλλα δήμαρχος δεν είπε τίποτα την ώρα που αυτά ακούγονταν επισήμως στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τόσο πολύ φοβούνται πια στη δημοτική αρχή (αλλά και στις «μεγάλες» παρατάξεις της αντιπολίτευσης) να μη γίνουν δυσάρεστοι στο Σύνδεσμο Παλαιών Ζωγραφιωτών για ψηφοθηρικούς και πολιτικούς λόγους; Στο Σύνδεσμο έχει απλά παραχωρηθεί η χρήση της Βίλας Παυλίνα, δεν αποτελεί ιδιοκτησία του. Το δημόσιο συμφέρον, η προστασία του περιβάλλοντος και η χρήση του δημόσιου χώρου πάνε περίπατο όταν αυθαιρετούν «δικά μας παιδιά»; Η χρήση της Βίλας Παυλίνα έχει παραχωρηθεί, αλλά η Βίλα παραμένει ιδιοκτησία του λαού του Ζωγράφου και ο Δήμος οφείλει να συντηρεί και να καθαρίζει το χώρο, να αποτρέπει αυθαιρεσίες στη χρήση του και να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες που πήραμε για όλα αυτά:

τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα εντός του πάρκου

εδώ οι ρίζες και οι κορμοί των κομμένων δέντρων στο χώρο πέριξ της Βίλας Παυλίνα

Η κακή κατάσταση του χώρου είναι εμφανής

εδώ οι ρίζες των κομμένων δέντρων μέσα στον οριοθετημένο χώρο για τη βόλτα κατοικίδιων ζώων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s