Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για ακύρωση προστίμων στα δημοτικά σχήματα «Δρόμοι Αντίστασης»

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 12/3 η δημοτική κίνηση Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη κατέθεσε ένα ψήφισμα για την ακύρωση της κλήτευσης και των πιθανών βαριών προστίμων στους επικεφαλής και τους υποψήφιους/ες δημοτικούς συμβούλους των δημοτικών κινήσεων Δρόμοι Αντίστασης στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Δάφνης-Υμηττού. Η κλήτευση είναι για παραλείψεις σε σχέση με τα οικονομικά βιβλία της προεκλογικής περιόδου που προβλέπονται βάσει του νόμου 3870/2010.

Όπως έχουμε ξαναπεί αυτός ο νόμος ουσιαστικά ποινικοποιεί την πολιτική δράση με τα εξοντωτικά πρόστιμα ακόμα και για την ανάρτηση απλώς ενός πανώ ή κάποιων αφισών. Πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο, μετά από πρόταση της Ανυπότακτης Πόλης, είχε υπερψηφίσει ομόφωνα παρόμοιο ψήφισμα για την ακύρωση του υπέρογκου προστίμου των 50.000 που είχε επιβληθεί στον Θανάση Αγαπητό, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας (δείτε σχετικά εδώ).

υ.γ.: Σε αυτή την περίπτωση το ψήφισμα πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία, μόνο 3 αντιδήμαρχοι της διοίκησης (Βούρτσης, Χαλκιαδάκη, Καλαρρύτης) το καταψήφισαν. Ο κ.Βούρτσης μάλιστα εξεμάνη λέγοντας «κορόϊδα είμαστε εμείς που ακολουθούμε το νόμο;», ερώτημα που από ό,τι φαίνεται θυμάται κατά το δοκούν…Δεν ισχύει άραγε για τα υπέρογκα χρέη που έχει αφήσει μαζί με τον αδερφό του ως παλιότεροι μισθωτές χώρου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της αναπτυξιακής εταιρείας του δήμου (άρα εμμέσως όλους τους δημότες εφόσον ανήκει σε αυτόν) ως ακόμα ανείσπρακτες οφειλές;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s