28/4: Στήριξη στην κινητοποίηση των υγειονομικών

H δημοτική κίνηση Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη στηρίζει την νέα κινητοποίηση διεκδίκησης και αγώνα στην οποία καλεί η ΟΕΝΓΕ, στις 28 Απριλίου.

Η «Ανυπότακτη Πόλη» στις 7 Απριλίου βρέθηκε έξω από τα τοπικά ιατρεία του ΠΕΔΥ ενώνοντας τη φωνή της  με τους μαχόμενους γιατρούς και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα για να ακουστεί η φωνή τους πίσω από τις μάσκες, ακόμα πιο δυνατή.

Η κυβέρνηση  προσπάθησε απεγνωσμένα και φιμώνοντας τη φωνή των μαχόμενων γιατρών να κρύψει τις βαρύτατες ευθύνες της στην αντιμετώπιση της ξαφνικής φονικής πανδημίας COVID -19, φτάνοντας στο σημείο να αποκλείσει από κάθε μέσο τη φωνή των μαχόμενων υγειονομικών που παλεύουν με νύχια και με δόντια για τις ζωές των ασθενών. Η  αστείρευτη  δύναμη που δείχνουν γιατροί νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και η προσπάθεια των ιδιωτών κλινικαρχών να καλύψουν με γνώμονα το κέρδος τα κενά σε αυτά έδειξε ότι η υγεία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως εμπόρευμα.Η ανθρώπινη ζωή, η αξιοπρεπής περίθαλψη και η δημόσια υγεία είναι αγαθά που δεν μπαίνουν σε δημοπρασία.

Η δημοτική κίνηση Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη λαμβάνει υπόψη της την απειλή απότομης έξαρσης των κρουσμάτων και γνωρίζει τα βαθιά προβλήματα στα οποία έχουν οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας όλες ανεξαιρέτως οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, καθώς και τα μεγάλα προβλήματα και τα κενά που υπάρχουν στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά και την ολιγωρία της τοπικής αυτοδιοίκησης να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν. Για αυτό, στις 28 Απρίλη παίρνει μέρος στις συμβολικές κινητοποιήσεις που καλεί η ΟΕΝΓΕ τιμώντας τους υγειονομικούς που έχασαν την ζωή τους στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διεκδικούμε μαζί με τους υγειονομικούς :

· Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας και στις τοπικές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

· Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

· Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.

· Ένταξη στα BAE.

-Ενημέρωση των τοπικών πληθυσμών και δωρεάν παροχή μέσων προστασίας σε όλο τον πληθυσμό με τη συμβολή  των Δήμων.

-Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όσους/ες ζουν και εργάζονται στη χώρα και πρόσβαση όλου του πληθυσμού στις νέες θεραπευτικές μεθόδους και στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Στις 28 Απρίλη η φωνή της δημοτικής κίνησης Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη θα ακουστεί ακόμα μία φορά μαζί με την φωνή των υγειονομικών. Ακόμα πιο δυνατά!

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s