Για τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων: δια ζώσης στην «Αλέκα» με όλα τα μέτρα προστασίας και αποστασιοποίησης

Η μέχρι τώρα τακτική των «δια περιφοράς» συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και των υπολοίπων επιτροπών του Δήμου μας είναι γεγονός ότι απέκλειε κάθε έννοια ουσιαστικής ενημέρωσης και διαλόγου. Είναι απορίας άξιο το ότι η δημοτική αρχή δεν προχώρησε στη χρήση του μέσου της τηλεδιάσκεψης, όπως έκαναν άλλοι δήμοι, τη στιγμή μάλιστα που διαθέτει και μία ειδική αντιδημαρχία «Ψηφιακής πολιτικής, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας».

Ως δημοτική κίνηση Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη συνηγορούμε υπέρ της  πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης να γίνονται προσωρινά όλες οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στον κινηματογράφο «Αλέκα» λαμβάνοντας φυσικά τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και αποστασιοποίησης.

Επίσης η άποψή μας είναι ότι αυτές οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να περιλαμβάνουν ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ (όπως είναι εφικτό) που απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι, όπως ανακοινώθηκε από το δήμαρχο στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασής της, μόνο τα «σοβαρά» θέματα που χρήζουν συζήτησης (αλήθεια μόνο η διοίκηση ορίζει και μας ανακοινώνει ποια είναι αυτά;!) και για τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν οι «δια περιφοράς» συνεδριάσεις.  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s