Πότε επιτέλους θα συζητηθούν τα προβλήματα των σχολείων στο δημοτικό συμβούλιο;

Τα σχολεία της πόλης μας άνοιξαν με ελλιπή μέτρα προστασίας λόγω των κυβερνητικών επιλογών, αλλά και των επιλογών της δημοτικής αρχής. Με σοβαρές ελλείψεις σε καθαρίστριες, με τμήματα των 25 ατόμων, με απουσία αντικατάστασης απαρχαιωμένων υποδομών.

Η δημοτική αρχή απέφυγε επιμελώς να ανοίξει εγκαίρως και σοβαρά αυτή η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με παρουσία και των εκπροσώπων των γονέων. Τι άλλο να υποθέσει κανείς όταν βλέπει τα πράγματα να κινούνται με ρυθμούς χελώνας:

  • η Ένωση Γονέων με έγκαιρο αίτημά της στις 4/9, προ του ανοίγματος των σχολείων, ζήτησε σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Το αίτημα αυτό στάλθηκε εγγράφως στη δημοτική αρχή και στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου (και των σχολικών επιτροπών) κ.Μπότου και ταυτόχρονα κοινοποιήθηκε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
  • To γραφείο δημάρχου έστειλε το αίτημα στο πρωτόκολλο του δήμου…3 μέρες μετά, στις 7/9 όπως προκύπτει από το έγγραφο με το σχετικό mail που επισυναπτόταν στο ενημερωτικό mail που πήραν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για το αίτημα. Εκεί φαίνεται ότι το αίτημα πρωτοκολλήθηκε αμέσως από την υπηρεσία πρωτοκόλλου στις 7/9 και 8/9 το προώθησαν αρμοδίως προς το δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου
  • Τελικά, όμως, η δημοτική αρχή μας κοινοποίησε το αίτημα μας μόλις στις…10/9. Ένα αίτημα που γνωρίζαμε ήδη λόγω της αρχικής κοινοποίησης της Ένωσης Γονέων….

Αν μη τι άλλο, αυτές οι καθυστερήσεις δεν δείχνουν ζέση να συζητηθεί εγκαίρως αυτό το τόσο σημαντικό θέμα ειδικά στη φετινή χρονιά λόγω του covid-19. Αντιθέτως, δείχνουν την πρόθεση της δημοτικής αρχής να αποφύγει αυτή τη συζήτηση μεταθέτοντάς την συνεχώς αργότερα. Τελικά, το θέμα εισήχθη σε ημερήσια διάταξη για δημοτικό συμβούλιο στις 16/9 που θα γινόταν στην αίθουσα του δημαρχείου. H εισήγηση για αυτό το δημοτικό συμβούλιο εστάλη αργά την Παρασκευή 11/9. Όμως το δημοτικό συμβούλιο τελικά τη Δευτέρα 14/9 ακυρώθηκε λόγω κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενο. Κάτι που ήταν ήδη γνωστό και την Παρασκευή όμως και είχε δημοσιοποιηθεί στον τοπικό τύπο μες το Σαββατοκύριακο!

Αντί, λοιπόν, η δημοτική αρχή να μεταθέσει αμέσως το χώρο συνεδρίασης στον κινηματογράφο Αλέκα όπως έγινε τον Ιούνιο μετά την άρση του lock down, ανέβαλε τη συνεδρίαση της 16/9 και ξανακάλεσε δημοτικό συμβούλιο στις 24/9. Με πρόσκληση στις 18/9, την ίδια μέρα που ο κ.Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όριο συνάθροισης 9 ατόμων σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο! Είναι προφανές ότι αυτό είναι κάτι που γνώριζε η δημοτική αρχή και απλά μεθόδευσε μία νέα αναβολή και καθυστέρηση της συνεδρίασης.

Το αποκορύφωμα είναι ότι η συνεδρίαση της 24/9 μετατράπηκε σε δια περιφοράς συνεδρίαση με το θέμα που αφορά τη συζήτηση για τα σχολεία κατόπιν του αιτήματος της Ένωσης Γονέων να αναβάλλεται εκ νέου για την επόμενη εβδομάδα (1/10 πλέον….) όπως μας αναφέρθηκε.

Τελικά πρέπει να μπει Οκτώβρης ή να αρχίσει η…επόμενη σχολική χρονιά για να συζητηθεί το θέμα;!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s