Διοίκηση Θώδα: Και πάλι ψέματα για τη 2χρονη προσχολική.Από φέτος πάει σε 2 χρόνια και βλέπουμε…

Η διοίκηση Θώδα τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει όλα τα αναγκαία ώστε να εφαρμοστεί επιτέλους η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και στο δήμο μας. Και μάλιστα επέμενε ότι θα τα καταφέρει μέχρι και τον Ιούνη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εμείς επιμόνως ρωτάγαμε πώς θα επιτευχθεί αυτό αφού βλέπαμε τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους προχώραγαν τα πράγματα (βλ. ενδεικτικά τοποθετήσεις μας εδώ και εδώ).

Στο δημοτικό συμβούλιο της 1/10 η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών παρουσίασε πλέον τον πραγματικό σχεδιασμό της διοίκησης λέγοντας ότι θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια τουλάχιστον. Με τις γνωστές δικαιολογίες ότι «παραλάβαμε καμένη γη» και περί κορονοϊού η διοίκηση Θώδα είπε πλέον ανοιχτά ότι δεν θα είναι έτοιμοι ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, αλλά η πλήρης δυναμικότητα θα υπάρχει σε 2 χρόνια τουλάχιστον, δηλαδή στην προεκλογική χρονιά για να μην ξεχνιόμαστε… Τότε θα είναι πλήρως έτοιμες όλες οι αίθουσες για παιδικούς σταθμούς στη Βίλα Παυλίνα (4 αίθουσες), στην Κερασούντος & Ιλισίων (4 αίθουσες) και στο χώρο 6,5 στρεμμάτων που θα μας δώσει το Πανεπιστήμιο δίπλα στο κολυμβητήριο Ιλισίων (10 αίθουσες) και 4 νέες αίθουσες για νηπιαγωγείο στην Μακρυγιάννη & Ιοκάστης. Αυτός είναι ο πλήρης σχεδιασμός για το 2022 όπως είπε ρητά η κ.Μπότου.

Παρ’όλα αυτά, δεν υπάρχει ντροπή από ό,τι φαίνεται και παρά τα κραυγαλέα ψέματα όταν «δεσμεύονταν» για εφαρμογή φέτος δεν δίστασαν και πάλι να εκδώσουν δελτίο τύπου (βλ. εδώ) που λέει ότι η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα εφαρμοστεί του χρόνου! Επί λέξει αναφέρει: «Ο Δήμος Ζωγράφου με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο, δημιουργεί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και διαμορφώνει τις συνθήκες, ώστε την χρονιά 2021-2022 να εφαρμοστεί πλήρως η προσχολική αγωγή στην Πόλη.«!

Εξαντλώντας κάθε καλή πίστη ρωτήσαμε εκ νέου θεσμικά στο δημοτικό συμβούλιο της 22/10 τι ισχύει τελικά και μήπως εμείς καταλάβαμε λάθος…Και ο δήμαρχος μας απάντησε πάλι γενικόλογα όπως απαντούσε σε όλη την περσινή χρονιά…Το πήραμε το μήνυμα. Πάλι ένα χρόνο γενικολογίες και φτηνές υποσχέσεις ότι θα εφαρμοστεί του χρόνου και πάλι του χρόνου τέτοιο καιρό θα μας πουν ότι θα πάει για τη χρονιά 2022-23. Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, λίγους για περισσότερο αλλά όχι όλους για πάντα όμως…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s