Σχόλιο του Χρίστου Τουλιάτου στο «Σκονάκι» για τον 1 χρόνο της διοίκησης Θώδα

Η διοίκηση Θώδα έκλεισε ένα χρόνο και παρά τις διακηρύξεις είμαστε στα ίδια με προηγούμενες διοικήσεις:

  • Η διοίκηση Θώδα έκανε σημαία της τη «δέσμευση» για άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από φέτος. Το είπε εμφατικά και μετεκλογικά. Όχι απλώς δεν έγινε αυτό, αλλά πλέον μιλά για εφαρμογή της σε «ορίζοντα διετίας» και βλέπουμε, όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο της 1/10. Και φυσικά φέτος στη 1/9 πάλι 227 παιδιά ήταν εκτός παιδικών σταθμών και αρκετά από αυτά δεν θα απορροφηθούν καθόλου ούτε μες τη διάρκεια της χρονιάς.   
  • Η  συντήρηση των σχολείων και των νηπιαγωγείων του δήμου μας παραμένει κατώτερη των περιστάσεων. Ήδη δύο φορές στη θητεία της νέας διοίκησης τα προβλήματα έχουν επισημανθεί από φορείς γονέων και εκπαιδευτικών στο δημοτικό συμβούλιο. Και αναδείχτηκαν και πρόσφατα στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών κ.Μπότου επιμένει να λέει ότι όλα είναι καλά αναφέροντας μόνο τις γνώμες των διευθυντών…  
  • Η καθαριότητα παραμένει στα ίδια επίπεδα παρά τις διαρκείς αναφορές της διοίκησης ότι έχουμε θεαματική βελτίωση. Ο στόλος των απορριματοφόρων παραμένει πεπαλαιωμένος όπως και οι εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να έχουμε νέο ατύχημα εργαζόμενου στο σταθμό μεταφόρτωσης το καλοκαίρι.
  • Τα δημοτικά κτίρια παραμένουν απροσπέλαστα για τους συμπολίτες μας ΑμΕΑ και η νέα διοίκηση παραδέχτηκε μετά από ερώτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο της 22/10 ότι δεν ξέρει αν θα προλάβει να ευθυγραμμιστεί με την υποχρέωση να αποκτήσουν πλήρη προσβασιμότητα μέχρι 31/12/20.     
  • Η σχέση της διοίκησης Θώδα με τα δένδρα είναι κακή…Από την αρχή της θητείας της έχουν κοπεί πάνω από 60 δέντρα από τις υπηρεσίες της, πολλά χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη αντικατάστασης με πράσινο σε άλλη θέση. Αποκορύφωμα η κοπή δεκάδων δέντρων στην Εθνικής Αντιστάσεως πρόσφατα, παρά την καταψήφισή του στο δημοτικό συμβούλιο από όλη την αντιπολίτευση. Επί διοίκησης Θώδα κόπηκαν παρατύπως και 15 δέντρα μέσα στο χώρο της Βίλας Παυλίνα και όταν ρωτήσαμε ο δήμος είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα…    
  • Παρά την κριτική περί απευθείας αναθέσεων που άσκησε και ο νέος δήμαρχος στην προηγούμενη δήμαρχο κ.Καφατσάκη, συνεχίζει και ο ίδιος στην ίδια ρότα. Οι αναθέσεις των 24.800 και μικρότερων ποσών δεν πέφτουν βροχή μόνο στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και στο δήμο. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα καν που πάει αυτή η έκτακτη επιχορήγηση που δόθηκε από το ΥΠ.ΕΣ. για τον covid… Και επειδή ακούμε ότι σε νέο νόμο θα αυξηθεί σημαντικά το όριο για απευθείας αναθέσεις αναμένεται ακόμα χειρότερη κατασπατάληση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s