Οι ερωτήσεις μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έγινε σε…2 δόσεις. Άρχισε στις 19/11, διακόπηκε επειδή έληξε η προβλεπόμενη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα που το φιλοξενούσε και συνεχίστηκε στις 24/11. Διακόπηκε μάλιστα πάνω στο επίμαχο θέμα της αφής των κανδυλίων του νεκροταφείου και τη σχετική πρόταση να το αναλάβει η ΜΑΞΙΑΔΗΖ όπως προέβλεπε μία απόφαση επί Καζάκου το 2010. Επί αυτού θα επανέλθουμε πιο αναλυτικά επειδή έχει ζουμί…Εμείς καταθέσαμε 2 ερωτήσεις σε αυτό το συμβούλιο:  

  1. Γιατί η διοίκηση ακύρωσε την προγραμματισμένη τελετή μνήμης στους τάφους των 3 νεκρών του Πολυτεχνείου στο νεκροταφείο μας; Η τελετή προβλεπόταν να έχει έναν μόνο εκπρόσωπο από κάθε παράταξη και θα γινόταν σε ανοιχτό χώρο, δεν υπήρχε συνεπώς θέμα συνωστισμού (βλ. σχετικά τι γράψαμε κι εδώ)…Ο δήμαρχος μας απάντησε χωρίς ντροπή ότι δεν ακυρώθηκε κάτι! Αντιθέτως είπε ότι κανονίστηκε και «τελικά πήγε κάθε παράταξη ξεχωριστά»!! Θυμίζουμε ότι μετά την ακύρωση (και μάλιστα με ανακοίνωση που στάλθηκε στις παρατάξεις) της εκδήλωσης επιλέξαμε πρωτοβουλιακά κι εμείς και άλλες παρατάξεις να καταθέσουμε κάποια λουλούδια στους τάφους των 3 νεκρών αγωνιστών (βλ. εδώ). Αυτό ο δήμαρχος εκ των υστέρων το θεώρησε «συνεννόηση» να πάμε όλοι ξεχωριστά…Τι να πει κανείς όταν κάνεις τα γεγονότα που σε διαψεύδουν επιχείρημα…
  2. Ρωτήσαμε τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δήμα γιατί στην επικαιροποίηση της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την κοπή των 39 δέντρων στην Εθνικής Αντιστάσεως αναφέρονται μόνο τα 25 κομμένα δέντρα από τη μία πλευρά του δρόμου (αυτή με τους ζυγούς αριθμούς) Υπάρχουν άλλα 14 στην πλευρά με τους μονούς αριθμούς που κάπου…ξεχάστηκαν! Θυμίζουμε ότι για τις συγκεκριμένες κοπές είχε υπάρξει αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δυστυχώς εκ των υστέρων αφού η διοίκηση τα είχε κόψει. Όλη η αντιπολίτευση καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης που μειοψήφησε. Η νέα απόφαση ήταν αναγκαία για να καταγραφεί η αναφορά για «αντικατάσταση των ανωτέρω με αστικά δένδρα σε διπλανά σημεία εφόσον υπάρχουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις» που προβλέπει ο νόμος ώστε να υπάρξουν αντικαταστάσεις. Μία αναφορά που είχε αρχίσει τεχνηέντως να απαλοίφεται από τις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που έρχονταν προς ψήφιση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο…Στην παρούσα νέα απόφαση, λοιπόν, υπήρχε η αναφορά για αντικατάσταση, απλά έλειπε πλέον η αναφορά σε 14 από τα κομμένα δέντρα…Το συγκεκριμένο ζήτημα το θέσαμε και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μέσω του παρατηρητή που έχουμε εκεί ως δημοτική κίνηση, αλλά και με γραπτή επιστολή-ερώτηση στον αντιδήμαρχο. Ο κ.Δήμας ισχυρίστηκε ότι δεν τα είδε και ότι δεν είχε προσέξει την απουσία αναφοράς σε αυτά τα δένδρα. Δεσμεύτηκε να μας απαντήσει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Αναμένουμε…

παραθέτουμε παρακάτω την επιστολή που είχαμε στείλει στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Δήμα:

Προς τον πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας  Ζωής  

κ.  ΔΗΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών

Αγαπητέ κ.  ΔΗΜΑ

Όσον αφορά  στη διά περιφοράς έκτακτη  (1η)   συνεδρίαση  της Επιτροπής Ποιότητας  Ζωής  έχω να παρατηρήσω (ως παρατηρητής βεβαίως) τα παρακάτω:

Στο 2 θέμα και συγκεκριμένα 2.1 (ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΝΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΕΖΟΔΡ. ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ) (OΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) προσθέτετε, και καλώς, τις φράσεις  « Mε τη Γεωτεχνική Έκθεση που επισυνάπτεται προτείνουμε την κοπή και αντικατάσταση με αστικά δένδρα σε διπλανά σημεία εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις».

Παρακαλούμε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τη σχετική γνωμοδότηση σε ότι αφορά την κοπή και την αντικατάσταση των ανωτέρω  με αστικά  δένδρα σε διπλανά σημεία εφόσον υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.  Οι επισημάνσεις δικές σας.

Παραθέτω τα 25 δένδρα που κόπηκαν με τις αντίστοιχες θέσεις τους, όπως τις αναφέρετε.

1)   Εθν. Αντιστάσεως 96       2 ελιές

 2)   Εθν. Αντιστάσεως 92       1 ελιά, 1 νεραντζιά

 3)   Εθν. Αντιστάσεως 88       2 νεραντζιές

 4)   Εθν. Αντιστάσεως 76       1 ελιά, 1 νεραντζιά

 5)   Εθν. Αντιστάσεως 70       2 ελιές

 6)   Εθν. Αντιστάσεως 60       2 ελιές

 7)   Εθν. Αντιστάσεως 58       1 νεραντζιά

 8)   Εθν. Αντιστάσεως 56       1 ελιά, 2 νεραντζιές

 9)   Εθν. Αντιστάσεως 52      1 νεραντζιά, 2 μουριές

10)  Εθν. Αντιστάσεως 46      1 μουριά

11)  Εθν. Αντιστάσεως 40      3 μουριές

12)  Εθν. Αντιστάσεως 34      2 νεραντζιές

Αυτά  η κοπή των δένδρων συνέβη  από τη μία πλευρά του δρόμου, όπως βλέπει κάποιος και από τους αριθμούς. Όμως υπάρχει  και η άλλη πλευρά του δρόμου από την οποία κόπηκαν 14 δένδρα τα οποία παραθέτω με τις αντίστοιχες θέσεις τους (ΕΠΖ 5η τακτική 7ο Θέμα).

1)   Εθν. Αντιστάσεως 35       1 ελιά

2)   Εθν. Αντιστάσεως 43       1 ελιά

3)   Εθν. Αντιστάσεως 48       1 πικροδάφνη

4)   Εθν. Αντιστάσεως 45       2 ακακίες

5)   Εθν. Αντιστάσεως 55       2 ελιές

6)   Εθν. Αντιστάσεως 63       1 νεραντζιά

7)   Εθν. Αντιστάσεως 73       2 αείλανθοι

8)   Εθν. Αντιστάσεως 75       1 ελιά

9)   Εθν. Αντιστάσεως 77-79  1 ελιά, 1 νεραντζιά

10) Eθν. Αντιστ. & Τριφυλλίας 1 νεραντζιά (επί της Εθν. Αντιστάσεως)

Ευελπιστώ ότι θα υπάρχει η ίδια μέριμνα και γι’ αυτά τα δένδρα, περιμένοντας να το δω σε μία νέα εισήγηση (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ), όπως η προηγούμενη.

Επίσης πιστεύω ότι οι «προϋποθέσεις» θα ελαχιστοποιηθούν για τη νέα φύτευση, διότι η κοπή 39 δένδρων και μόνο στην Εθν. Αντιστάσεως δεν είναι λίγο, ακούγοντας και τη δυσφορία των κατοίκων   

Στο 14ο θέμα  (….επί της οδού Τραυλαντώνη 46   φύονται τρία (3)   δένδρα     τα οποία χρήζουν κοπής διότι εμποδίζουν εργασίες εκσκαφής και ανέγερσης παρακείμενης πολυκατοικίας καθώς και  την είσοδο – έξοδο οχημάτων όπως φαίνεται και στο επισυναπτόμενο τοπογραφικό διάγραμμα της οικοδομής) δεν έχει αποσταλεί το επισυναπτόμενο!

Με εκτίμηση

Ηλίας Σκούρας

Παρατηρητής ΕΠΖ

Από «Ζωγράφου Ανυπότακτη πόλη»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s