Να ακουστεί επιτέλους η ΟΕΝΓΕ! Να σταματήσει άμεσα η δίωξη της προέδρου της και Ζωγραφιώτισσας Αφροδίτης Ρέντζιου

Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας έχει καταντήσει πλήρες φιάσκο. Ένα φιάσκο που κοστίζει ζωές και διαλύει την κοινωνία και την οικονομία. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για όσα αναγκαία χρειάζονται εδώ και μήνες στο ΕΣΥ και γενικότερα:

  • τη συγκρότηση επιτέλους ενός επαρκούς πρωτοβάθμιου συστήματος περίθαλψης με επαρκείς υποδομές και μόνιμο προσωπικό που θα μπορεί να λειτουργεί προληπτικά στην κοινότητα, να σηκώσει το βάρος της ιχνηλάτησης και της διενέργειας μαζικών διαγνωστικών τεστ, αλλά και θα μπορούσε τώρα να σηκώσει το βάρος των εμβολιασμών αποφορτίζοντας τα πολύ επιβαρυμένα νοσοκομεία και εξαλείφοντας τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακής διασποράς εφόσον οι πολίτες αναγκάζονται να πάνε και στα νοσοκομεία για εμβολιασμό.
  • την ενίσχυση των νοσοκομείων σε υποδομές και μόνιμο προσωπικό, με κλίνες ΜΕΘ και την αναγκαία στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό
  • την έγκαιρη προμήθεια επαρκούς ποσότητας εμβολίων για τον πληθυσμό της χώρας, ακόμα και με μονομερείς ενέργειες και χωρίς να αποκλείεται καμία πηγή, δεδομένου ότι η διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα του πανευρωπαϊκού εφοδιασμού εμβολίων έχει καταντήσει ανέκδοτο…
  • την στοχευμένη προστασία των ευπαθών ομάδων σε χώρους όπου συνωστίζονται (π.χ. γηροκομεία) και την πρόνοια για χώρους εγκλεισμού όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος (προσφυγικά camps, φυλακές, στρατόπεδα κλπ.)
  • τον έλεγχο και την αντιμετώπιση για το συνωστισμό σε χώρους εργασίας, για τη μη εφαρμογή μέτρων προστασίας από πολλούς εργοδότες, για την άθλια κατάσταση που επικρατεί σε λεωφορεία και Μετρό όπου ο κόσμος στοιβάζεται σα σαρδέλες σε ώρες αιχμής

Αντί αυτών, ξαναπαίρνει οριζόντια μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, πλέον και από τις 6 το απόγευμα! Ανοιγοκλείνει τα σχολεία χωρίς να κάνει τίποτα για τη μείωση μαθητών ανά τμήμα όπως ζητούν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές….Μας θέλει απλά να ζούμε μία ζωή στο μοτίβο «δουλειά-κατανάλωση-σπίτι-δουλειά ξανά» και μας κατηγορεί συλλήβδην για ό,τι πάει στραβά με την «ατομική ευθύνη» λες και αυτή δεν έχει καμία ευθύνη ως υπεύθυνη αρχή. Και φυσικά διώκει όποιον τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για όλα αυτά και για άλλους αντιλαϊκούς νόμους που περνά κυνικά εν μέσω πανδημίας για να αποφύγει περισσότερες αντιδράσεις (νομοσχέδιο Κεραμέως που διαλύει κι άλλο το δημόσιο πανεπιστήμιο και ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία, νέος νόμος για εργασιακά που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και το δικαίωμα στην απεργία κλπ.).

Στο πλαίσιο αυτό διώκει και την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, τη συντοπίτισσά μας, πρώην επικεφαλής της τοπικής Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου και δημοτική σύμβουλο στην πόλη μας Αφροδίτη Ρέντζιου. Επειδή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της συγκάλεσε μέσω του συλλογικού οργάνου της ομοσπονδίας και συμμετείχε σε κινητοποιήσεις διεκδίκησης όλων των αναγκαίων για τα νοσοκομεία. Διεκδικήσεις των υγειονομικών που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και τους οποίους η κυβέρνηση κατά τα άλλα χειροκροτούσε την άνοιξη! Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μάλιστα που τέθηκε προς συζήτηση το θέμα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την λειτουργία του κέντρου υγείας της πόλης μας η δημοτική αρχή αρνήθηκε να στηρίξει το ψήφισμα που κατατέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση για συνολική στήριξη σε υποδομές και μόνιμο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ζωγράφου. Αντιθέτως, έφτιαξε ένα πρόχειρο δικό της ψήφισμα για ενίσχυση μόνο εκτάκτως λόγω των αναγκών του εμβολιασμού που θα το επιβαρύνουν. Συμπλέοντας πλήρως με την κυβέρνηση της ΝΔ που μόνο μπαλώματα, και αυτά ανεπαρκή, κάνει στο ΕΣΥ και αρνείται ακόμα και σήμερα να το στηρίξει σοβαρά.

Ως δημοτική κίνηση Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην συντοπίτισσά μας Αφροδίτη Ρέντζιου, την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, όπως και στο Μιχάλη Γιαννακό, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, που επίσης διώκεται, αλλά και σε όλους όσους και όσες διώκονται και τους καταλογίστηκαν πρόστιμα για τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Καλούμε την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή Θώδα να ακούσουν επιτέλους τι λένε οι υγειονομικοί (δείτε εδώ τη σημερινή νέα εναγώνια έκκλησή τους στην ανακοίνωσή της ΟΕΝΓΕ)

Για να κερδίσει η ζωή και η δημόσια υγεία, χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα

όχι περισσότερη καταστολή κι αστυνομία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s