27/2: Εξόρμηση για την 8η Μάρτη, την ημέρα της γυναίκας

Σήμερα κάναμε την πρώτη εξόρμησή μας εν όψει της 8ης Μάρτη, της ημέρας της γυναίκας. Μοιράσαμε και κείμενα της «Συνέλευσης για την 8η Μάρτη» που εδώ και δύο χρόνια έχει αναδείξει το ζήτημα της φεμινιστικής απεργίας για την ανάδειξη, διεκδίκηση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών και της LGBTQ κοινότητας στην εργασία και την κοινωνία συνολικά.

Φέτος, η 8η Μάρτη μας βρίσκει εν μέσω ενός συγκλονιστικού κινήματος #metoo, με εκατοντάδες γυναίκες να καταγγέλλουν με θάρρος περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης μετά τον δρόμο που άνοιξε η καταγγελία της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου. Αυτό το κύμα εξαπλώνεται σε χώρους εργασίας με γυναίκες να καταγγέλλουν την έμφυλη βία και την παρενόχληση (σεξουαλική παρενόχληση, mobbing, bullying κ.λπ.). Την ίδια στιγμή, βιώνουμε τον περιορισμό των πολιτικών και δημοκρατικών μας ελευθεριών με την κυβέρνηση να απαγορεύει το δικαίωμά μας στη διαμαρτυρία. Σε αυτές τις συνθήκες το κάλεσμα σε κινητοποιήσεις για την 8η Μάρτη αποκτά επίκαιρο και επείγοντα χαρακτήρα.

Και φέτος στις 8 Μάρτη θα είμαστε στο δρόμο διεκδικώντας:

📌 Τέλος στις γυναικοκτονίες, την έμφυλη βία και την παρενόχληση στην εργασία, στο σπίτι, στον δημόσιο χώρο.

📌 Ανάπτυξη και ίδρυση υποστηρικτικών δημόσιων και δωρεάν δομών για ψυχολογική στήριξη, φροντίδα στο σπίτι, ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες.

📌 Πρόσβαση σε δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υποστηρικτικές δομές για παιδιά, για άτομα ηλικιωμένα, άρρωστα, χρήζοντα φροντίδας.

📌 Επιτροπές και πειθαρχικά όργανα στα σωματεία και στους συλλόγους στα οποία οι κακοποιημένες γυναίκες θα μπορούν να καταφεύγουν.

📌 Κατάργηση της ελαστικής εργασίας, μόνιμες και σταθερές δουλειές.

📌 Αυτοδιάθεση των σωμάτων μας, προστασία στην επιλογή της μητρότητας, η έκτρωση και κάθε μορφής γυναικολογική φροντίδα είναι αναφαίρετα δικαιώματά μας.

📌 Μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και ισότητας σε σχολεία, πανεπιστήμια και εργασιακούς χώρους.

Για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και ελευθερίας, σε σπίτι και δουλειά, χωρίς σεξισμό, καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s