Δεύτερη φορά πανελλήνια είδηση η πόλη μας για την κατάσταση σε χώρους εκπαίδευσης…

Δέκα μέρες περίπου μετά από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όπου συζητήθηκε το θέμα της κατάστασης σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών του δήμου μας και η διοίκηση για άλλη μία φορά ωραιοποίησε ως συνήθως την κατάσταση, η κακή κατάσταση σε εκπαιδευτικό χώρο του δήμου μας έγινε ξανά είδηση στο πανελλήνιο…

Μετά την ντροπή με το στοίβαγμα νηπίων σε κοντέϊνερ στο οικόπεδο της Δημοκρατίας (βλ. εδώ) προχθές είχαμε τη διαρροή λυμάτων αποχέτευσης στο 3ο δημοτικό και το 1ο γυμνάσιο-λύκειο του δήμου (βλ. σχετική είδηση εδώ). Ένα πρόβλημα που δεν είναι νέο, αλλά παρά την ενημέρωση ο δήμος έχει ολιγωρήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Η κακή κατάσταση των υποδομών, η ελλιπής συντήρηση και η αδυναμία πρόληψης τέτοιων καταστάσεων σε πολλούς εκπαιδευτικούς χώρους της πόλης, χώρους με μικρά παιδιά, είναι δυστυχώς εμφανής. Αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και της υποβάθμισης των δομών τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σήμερα το πρωί, μετά από δύο ημέρες, κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ πήγε στο χώρο για να αποφράξει τον αγωγό (βλ. εδώ σχετικά). Ελπίζουμε το πρόβλημα να επιλυθεί πλήρως και να μπορέσουν απρόσκοπτα να λειτουργήσουν οι σχολικές αίθουσες.

Αυτή η κατάσταση δεν τιμά κανέναν και καμία μας. Και επιβάλλει την κινητοποίηση γονέων, μαθητών/τριων, εκπαιδευτικών και ευρύτερα των κατοίκων της πόλης μας για να αποκτήσουμε επιτέλους τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς που αξίζουν στα παιδιά μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s