Βρέχει αντιδημάρχους ξανά, αλλά και…Καζάκο!

Το Μάη του 2020 η διοίκηση Θώδα έκανε τις πρώτες αλλαγές στο διοικητικό σχήμα βάζοντας νέους αντιδημάρχους και αυξάνοντας τον αριθμό των αντιδημαρχιών σε…8 (βλ.σχετικά εδώ). Είχαμε σχολιάσει σκωπτικά τότε ότι…βρέχει αντιδημάρχους στην πόλη μας. Πρέπει να είμαστε από τους λίγους δήμους στη χώρα με τόσους άλλωστε. Ως γνωστόν στην Ελλάδα περισσεύουν οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι, αντιδήμαρχοι κλπ.

Μπήκε πλέον το δεύτερο φθινόπωρο της θητείας Θώδα και μαζί με τις εποχιακές βροχές ο δήμαρχος αποφάσισε ότι πρέπει να να ξαναβρέξει αντιδημάρχους! Πώς να ικανοποιηθούν και να βολευτούν άραγε όλοι οι πρώην σύμβουλοι του κ.Αγγελόπουλου και του Αγαπώ Ζωγράφου που έχει μαζέψει η δημοτική αρχή αν όχι με μία θεσούλα…

Έτσι, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε τη νέα σύνθεσή της αλλάζοντας κάποιες αρμοδιότητες. Ο κ.Κουφός ανέλαβε αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου που ενοποιήθηκαν ξανά, αντικαθιστώντας πλέον σε αυτά τους κ. Μπουλούκο (ο οποίος πλέον από αντιδήμαρχος υποβιβάστηκε σε…εντεταλμένο σύμβουλο δημοτολογίου και επικοινωνίας) και κ. Βούρτση (ο οποίος παρέμεινε αντιδήμαρχος αλλά Εθελοντισμού και ΚΑΠΗ). Στη θέση του κ.Κουφού στην αντιδημαρχία Εμπορικής Ανάπτυξης και Καταστημάτων μπήκε ο νεοεισελθών στη διοίκηση κ.Τζανής, πρώην δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ.Αγγελόπουλου που ανεξαρτητοποιήθηκε πέρσι τέτοιο καιρό στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2021.

Όμως ο δήμαρχος μας φύλαξε το καλύτερο για το τέλος…Όπως λέει και η σχετική ανακοίνωση: «αποφάσισε και όρισε τον κ. Ιωάννη Καζάκο και την κα. Χριστίνα Γκούμα, άμισθους ειδικούς συμβούλους Δημάρχου για ζητήματα καθημερινότητας, καθαριότητας και πρασίνου» !!! Όλα τα είχαμε δει έως τώρα, αύξηση αντιδημάρχων για να βολευτούν όλοι, διακοσμητικές θέσεις εντεταλμένων συμβούλων, προσλήψεις ημετέρων στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ κλπ. Πρώην δήμαρχο, υπερήλικα πλέον αλλά με το χούϊ της εξουσιολαγνείας να επιστρέφει ως…σύμβουλος δεν το είχαμε ξαναδεί. Να είσαι καλά δήμαρχε που πρωτοτυπείς. Και πάνω από όλα για την «ανανέωση» των δημοτικών πραγμάτων βεβαίως βεβαίως.

Κάποια σύντομα σχόλια:

  • Επικροτούμε την ευφάνταστη περιγραφή τίτλου νέων αντιδημαρχιών για να βολευτούν όλοι. Θα ήταν πράγματι για γέλια αν δεν ήταν δυστυχώς για κλάματα…
  • Η 2η αλλαγή στην αντιδημαρχία καθαριότητας και πρασίνου μέσα σε δύο χρόνια δεν δείχνει ακριβώς ότι η δουλειά δεν γίνεται καλά εκεί; Αν ο ίδιος ο δήμαρχος αλλάζει τα στελέχη του εκεί δεν σημαίνει ότι αξιολογεί τη δουλειά τους ως μη ικανοποιητική; Το λέμε αυτό ακριβώς επειδή στο δημόσιο λόγο ο κ.Θώδας διαρκώς αυτοσυγχαίρεται για το πόσο καλή δουλειά έχει κάνει η διοίκησή του στο θέμα. Τότε γιατί αλλάζουν διαρκώς οι αντιδήμαρχοι στον τομέα αυτό;!
  • Από την προεκλογική περίοδο ο κόσμος το χε τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι ότι πίσω από τον κ.Θώδα βρίσκεται ο Καζάκος. Με κάποιες κινήσεις αφού ανέλαβε δήμαρχος επιχείρησε να δείξει ότι ανοίγει και δική του «περπατησιά» και πάει να στήσει δικό του επιτελείο ο κ.Θώδας. Διάφοροι λέγαμε ότι αυτά είναι για το θεαθήναι…Αποδείχθηκε αυτό με τον πιο ευκρινή τρόπο πάλι, παραμένει δέσμιος του Καζάκου.
  • Όσο για τον κ.Καζάκο. Από ό,τι φαίνεται δεν κατάφερε να ελέγξει τη ΜΑΞΙΑΔΗΖ όπου αρχικός πρόεδρος είχε αναλάβει ο κ.Κουφός που είναι «παιδί» του στη δικηγορία και τα δημοτικά δρώμενα. Δεν βγήκαν διάφορα σχέδια για εκεί (για την εργολαβία της αφής κανδυλίων κ.ά.) αφού βάλαμε φρένο στο δημοτικό συμβούλιο…Για αυτό ίσως ρίχνει και τα σχετικά καρφάκια του για την ΜΑΞΙΑΔΗΖ στην ουσιαστικά «ιδιόκτητη» τοπική εφημερίδα του, τη Δημοτική Ανατροπή. Είπε λοιπόν να ανοίξει φτερά για αλλού. Η αντιδημαρχία Εμπορικής Ανάπτυξης και Καταστημάτων συστάθηκε ακριβώς για να πάει ο κ.Κουφός αφού δεν υπήρχε σχετική αντιδημαρχία έως τότε. Αλλά μάλλον μικρό θα ήταν το καλάθι κι εκεί τελικά, η πανδημία μείωσε και τις δουλίτσες στο εμπόριο…Οι ενοποιημένοι ξανά τομείς καθαριότητας και πρασίνου ίσως είναι μία νέα ευκαιρία. Αυτή τη φορά όμως είπε να μην βάλει μόνο δικό του τοποτηρητή αντιδήμαρχο, αλλά να μπαστακωθεί και ο ίδιος ως άμισθος σύμβουλος και με την επίσημη βούλα. Και εις ανώτερα κυρ Γιάννη. Και πάντα στην υγεια του λαού του Ζωγράφου!

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ κ.ΚΑΖΑΚΟ: Μήπως την αντιδημαρχία ΚΑΠΗ να την αυτονομήσετε και να την αναλάβει ισοβίως και τιμητικά ο κυρ Γιάννης; Αφού δεν πάει πού δεν πάει για απόσυρση και σύνταξη με τίποτα ας αναλάβει αντιδήμαρχος ΚΑΠΗ. Είναι και αυτή μία κάποια ταιριαστή λύσις…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s