22/1 όλοι/ες στο Σύνταγμα, διεκδικούμε ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ΤΩΡΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΦΥ) ΤΩΡΑ!

Καθώς οι εικόνες ντροπής με τις ουρές ανθρώπων έξω από τα Κέντρα Υγείας συνεχίζονται, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να απαιτήσουμε ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και συνολικότερα του ΕΣΥ. Η τεράστια μεταδοτικότητα  της  Όμικρον, μαζί με την Δέλτα που δεν έχει εξαλειφθεί,  απειλούν να φέρουν ολοκληρωτική κατάρρευση στο σύνολο του ΕΣΥ.

Χιλιάδες υγειονομικοί νοσούν, καθημερινά τουλάχιστον 60-70 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, οι εισαγωγές ανεβαίνουν εκ νέου, ενώ ταυτόχρονα όλο και περισσότερες δομές άλλων ειδικοτήτων μετατρέπονται σε covid, σπρώχνοντας στον ιδιωτικό τομέα όσους μπορούν και πιθανώς στο θάνατο τους υπόλοιπους. Οι ιδιώτες παίρνουν καθημερινά «δωράκι» από δεκάδες χιλιάδες που επιλέγουν να απευθυνθούν σε φαρμακεία και ιδιωτικά διαγνωστήρια για να κάνουν rapid και μοριακά τεστ.

Αν και οι ευθύνες αφορούν πρωτίστως την Κυβέρνηση, ο Δήμος Ζωγράφου έχει κι αυτός σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια για διαμόρφωση νέων δομών ή ενίσχυση των υπαρχουσών ή πίεση για άνοιγμα των θεραπευτηρίων του ΙΚΑ που έκλεισαν την περίοδο των μνημονίων, ενώ πρακτικά η διαμόρφωση και των δημοτικών ιατρείων ως χώρος ελέγχου covid περιορίζει ένα ακόμα σύνολο δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας από την επιτέλεση του έργου για το οποίο διαμορφώθηκαν.

Οι καταστάσεις που ζούμε τις τελευταίες ημέρες λόγω της έκρηξης της Όμικρον αποτελούν ένα μεγάλο μεγενθυντικό φακό για όλα όσα γνωρίζαμε. Και είναι αδιάψευστος μάρτυρας της ανάγκης για ένα ισχυρό, πλήρως στελεχωμένο και αποκεντρωμένο σύστημα ΠΦΥ που να καλύπτει άμεσα τους ανθρώπους στις κοινότητες. Κάτι που η ιατρική κοινότητα φωνάζει δύο χρόνια τώρα πωςχρειάζεται.  Αν είχαν συμβεί όλα αυτά, θα είχαν σωθεί οι ζωές εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων ανθρώπων! Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι το πρόβλημα Όμικρον είναι «διαχειρίσιμο» και νίπτει τας χείρας της. Ελπίζουν ότι θα συνηθίσουμε στις βαριές απώλειες, ελπίζουν ότι θα καταπιούμε το θυμό μας, ελπίζουν ότι ο ατέλειωτος ανορθολογισμός τους θα συνεχίσει να μην τους κοστίζει.

Ως δημοτική κίνηση καλούμε στις μαζικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22/1 από πλήθος φορέων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μαζικά και δωρεάν τεστ rapid και PCR
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να ξανανοίξουν όλες οι δομές Υγείας που έκλεισαν στο πλαίσιο των μνημονίων
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ με κάθε απαραίτητο τρόπο (ειδικότητες, εξοπλισμό κλπ), με μόνιμο προσωπικό
  • Στοπ στο αίσχος των εξοπλισμών, χρήματα για τις ανάγκες των πολιτών

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

22/1 | 12 μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s