Τοποθέτηση Χρίστου Τουλιάτου για τον προϋπολογισμό του δήμου Ζωγράφου του 2022

δημοσιεύουμε την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της κίνησής μας στη συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2022:

Σε λίγες μέρες τελειώνει μία χρονιά πολύ δύσκολη με την πανδημία να βρίσκεται σε νέα έξαρση με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον. Ταυτόχρονα ο απλός εργαζόμενος κόσμος βιώνει δραματικά και τις επιπτώσεις της ακρίβειας λόγω της παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής στις αλυσίδες εφοδιασμού, αλλά και της κερδοσκοπίας στην οποία επιδίδεται μεγάλο μέρος του κεφαλαίου σε αυτό το τοπίο. Η τιμή βασικών ειδών λαϊκής διαβίωσης αυξάνεται σημαντικά και η τιμή της ενέργειας εκτοξεύεται σε απίθανα ύψη. Η απελευθέρωση των αγορών και η μετατροπή της ενέργειας από δημόσιο αγαθό σε αντικείμενο χρηματιστηριακής διαπραγμάτευσης έφερε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο επιμελώς προσπαθούν να κρύψουν οι κρατούντες. Με τον ίδιο τρόπο που η διάλυση του ΕΣΥ και η προσπάθεια διεύρυνσης της ιδιωτικοποίησης της υγείας ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την αποτυχία της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας.

Πού αποτυπώνεται αυτή η πραγματικότητα στον προϋπολογισμό που κληθήκαμε να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε; Πουθενά! Ακόμα και το κόστος ενέργειας δεν προϋπολογίζεται αυξημένο, ενώ είναι εντελώς σίγουρο ότι θα αυξηθεί σημαντικά…Καμία πρόβλεψη για νέες δαπάνες για τον covid ενώ τα δεδομένα με τη νέα μετάλλαξη βοούν ότι χρειάζεται αντιμετώπιση επειγόντως. Ο προϋπολογισμός αυτός φαίνεται να βαδίζει στη ρότα που χαράζει η κυβέρνηση ότι δήθεν «νίκησε» την πανδημία και κατηγορεί για υπερβολές όσους επισημαίνουν τους κινδύνους για το λαϊκό εισόδημα από την ακρίβεια.

Για να είμαι πιο ακριβοδίκαιος, όμως, υπάρχει μάλλον η υπόρρητη παραδοχή ότι έρχονται δυσκολίες αφού φαίνεται να ψαλιδίζονται διάφοροι κωδικοί που αποτελούσαν κραυγαλέες σπατάλες στα δύο προηγούμενα χρόνια (για «επικοινωνία», «δημόσιες σχέσεις», έξοδα συμβούλων κλπ.). Κάτι που μάλλον επιβεβαιώνει αυτό που ευρέως ακουγόταν για το κυβερνών κόμμα που φαίνεται να έριξε μετά τις εκλογές του 2019 «γενικό σήμα» στον κομματικό-κρατικό μηχανισμό του για κατασπατάληση στα πρώτα δύο χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού από το 2022-23 έρχεται νέο σφίξιμο στο ζωνάρι από την ΕΕ. Παραφράζοντας λίγο για λόγους αστικής ευγένειας αυτό που λέει κι ο λαός μας ακολούθησε τη λογική «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξουν τα οπίσθια μας»…

Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια της κατάθεσης από την κυβέρνηση πρόσφατα ενός κρατικού προϋπολογισμού όπου και φέτος οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται. Πέρσι μειώθηκαν κατά 570 εκατομμύρια ευρώ και φέτος μειώνονται πάλι κατά 560!  Η χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας μειώνεται κατά 139 εκατομμύρια ευρώ και οι πόροι για την πρωτοβάθμια υγεία κατά 52% ενσαρκώνοντας πλήρως τη λογική ότι το ΕΣΥ είναι «πολυτελές» όπως είπε κυνικά ο υπουργός Σκέρτσος. Σε αυτό το δυσμενές τοπίο, μειωμένες θα είναι επίσης και οι επιχορηγήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά 137 εκατομμύρια ευρώ.

Με λίγα λόγια θα έχουμε μείωση των ΚΑΠ και του ΠΔΕ, και πίεση για μείωση των ελλειμμάτων των ΟΤΑ με αύξηση των ίδιων πόρων (πρόσοδοι, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, ανταποδοτικά τέλη, κατασχέσεις, τροφεία κλπ.). Μία αύξηση που προβλέπεται ώστε σύμφωνα με τις οδηγίες της  Ε.Ε να φτάσει στα αμέσως επόμενα χρόνια η αναλογία ίδιων πόρων με τους ΚΑΠ και τις λοιπές κρατικές χρηματοδοτήσεις στο 70%-30%. Κάτι  που οδηγεί στην άμεση και έμμεση ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ και στην διπλή φορολόγηση. Η πολιτική, τελικά, που προωθείται  είναι  η εξασθένιση των ΟΤΑ  από θεσμοθετημένους πόρους, μόνιμο προσωπικό, υποδομές, αποδυνάμωση των δημοτικών συμβουλίων, γενικευμένη ιδιωτικοποίηση με την προώθηση των αναπτυξιακών οργανισμών και ενίσχυση φορέων όπως η ΕΕΤΑΑ και η ΜΟΔ στο όνομα των δήμων αντί της ενίσχυσής τους.

Όλα αυτά τα ζήσαμε πρόσφατα και τα συζητήσαμε και σε σχέση με τις εξελίξεις στην υπηρεσία καθαριότητας. Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργεί και ο δήμος μας, και φέτος η διοίκηση Θώδα κατέθεσε έναν προϋπολογισμό περίπου 47 εκ. ευρώ, μειωμένο από πέρσι. Έναν προϋπολογισμό όπου οι ΚΑΠ είναι περίπου το 16,5 % των εσόδων, ενώ η τσέπη των δημοτών χρηματοδοτεί το 25% περίπου του προϋπολογισμού (φετινά και παλιότερα ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, έσοδα από το νεκροταφείο και τα ΤΑΠ). Οι επιχορηγήσεις για επενδύσεις από χρηματοδοτικά προγράμματα διαθέτουν άλλο ένα 12% περίπου. Αυτό το 53-54% των εσόδων είναι ο κορμός του προϋπολογισμού που κινείται μες τη χρονιά. Πέραν αυτών, ένα 15% είναι οι εισπράξεις υπέρ του δημοσίου και τρίτων και 20% το χρηματικό υπόλοιπο που και φέτος μειώθηκε και πάλι.         

Η λειτουργία του δήμου πρακτικά στηρίζεται πλέον στα ανταποδοτικά τέλη, τις μειωμένες ΚΑΠ και το κυνήγι ευρωπαϊκών προγραμμάτων και επιδοτήσεων.  Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρηματοδοτήσει τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του, αφού και λιγότερα χρήματα έχει και τα περισσότερα από αυτά τα έσοδα προορίζονται αναγκαστικά για συγκεκριμένα πεδία (π.χ. καθαριότητα) ή δίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις και για συγκεκριμένους σκοπούς μόνο (π.χ. προγράμματα). Η όλη δραστηριότητα του δήμου εξαντλείται στην αναζήτηση χρηματοδοτήσεων από προγράμματα που μπορεί μεν να κάνουν κάποια έργα, αλλά βρίσκονται πάντα πολύ μακριά από τις πραγματικές ζωτικές ανάγκες μας για έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής μέσα στις γειτονιές, ανέγερσης χώρων λαϊκής ψυχαγωγίας-παιδείας-υγείας για όλες τις ηλικίες που για αυτές δεν προβλέπονται προγράμματα να τις χρηματοδοτήσουν. Αντί, λοιπόν να αναζητούνται πόροι για τη χρηματοδότηση των αναγκών των κατοίκων επιχειρείται να «χωρέσουν» κουτσουρεμένα οι ανάγκες μας σε όποιο πρόγραμμα διατίθεται σχετικά (και αν υπάρχει τέτοιο)…

Και ο φετινός προϋπολογισμός κινείται σε αυτό το πλαίσιο, εναρμονισμένος πλήρως με την απαγόρευση μη συμμόρφωσης στο πλαίσιο λιτότητας. Διατηρείται φυσικά η προϋπόθεση έγκρισης από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας που μπορεί και να τον αλλάξει. Είναι φυσικά αντιαναπτυξιακός, και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι σε τόσο σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο, με τις επενδυτικές δαπάνες σε χαμηλό επίπεδο, με τις χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ και από προγράμματα να έρχονται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και όχι για τις πραγματικές ανάγκες μας.

Ως παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν μπορούμε και να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό και η ψήφος μας να προσμετρηθεί σχετικά παρά μόνο αν έχουμε ολοκληρωμένη αντιπρόταση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού (που αποδέχεται δηλαδή τη μνημονιακή λογική της λιτότητας) και που θα έχει ήδη εγκριθεί από τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου! Αυτή η διαδικασία είναι εντελώς αντιδημοκρατική και απαράδεκτη, αποκλείει την έκφραση ενός σημαντικού μέρους δημοτικών κινήσεων που εκφράζουν και μέρος του λαού των πόλεών μας που αμφισβητούν το σύνολο του πλαισίου λειτουργίας των ΟΤΑ υπό αυτούς τους ασφυκτικούς δημοσιονομικά όρους. Είναι ένδειξη και αυτό της εντελώς αντιδημοκρατικής λειτουργίας των ΟΤΑ με το πλαίσιο των νόμων του «Καλλικράτη», του «Κλεισθένη» και των ρυθμίσεων Θεοδωρικάκου που αύξησαν τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπως και του ίδιου του δημάρχου. Κάνοντας το ρόλο των δημοτικών συμβουλίων εντελώς διακοσμητικό πλέον, θίγοντας ειδικά τη δυνατότητα μικρότερων δημοτικών κινήσεων όπως και η δική μας. Και τον έπληξαν ακόμα περισσότερο με τον πρόσφατο νόμο για την Αυτοδιοίκηση που επαναφέρει ένα πιο πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα και με προσπάθεια αποκλεισμού ενοχλητικών φωνών θέτονας ελάχιστο όριο εκλογής.         

Απέναντι σε όλα αυτά, η δημοτική αρχή δεν έχει, όπως και οι προηγούμενες, κανένα διεκδικητικό και αγωνιστικό προσανατολισμό για την αύξηση των δραματικά μειωμένων ΚΑΠ και την απόδοση των παρανόμως παρακρατηθέντων από αυτές τις ήδη μειωμένες ΚΑΠ. Καμία πρόθεση για αγώνα και διεκδίκηση μαζί με τους κατοίκους, το ευρύτερο λαϊκό κίνημα, με κάλεσμα και πιθανή συμπόρευση με άλλους αγωνιζόμενους δήμους.

Αν παρέμενα μόνο σε αυτά τα στοιχεία, βέβαια, θα ήταν μία τοποθέτηση που εν πολλοίς μπορεί να γίνει σε κάθε δήμο πλέον, αφού το σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο της λιτότητας είναι κοινό. Για τη στάση τους και την ανοχή τους σε όλα τα παραπάνω φταίνε όμως και όσοι και όσες διοίκησαν το δήμο μας εδώ και αρκετά χρόνια. Όχι μόνο επειδή συναίνεσαν και εφάρμοσαν όλο αυτό το πλαίσιο, αλλά και γιατί οδήγησαν το δήμο στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με κατασπατάληση σε πολλά επίπεδα. 

Και η κατασπατάληση συνεχίζεται σε δαπάνες που δίνεται ακόμα η δυνατότητα. Και κατά κανόνα με τη γνωστή διαδικασία των απευθείας αναθέσεων (στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει γίνει και κανόνας, με όλες τις πιστώσεις να είναι το γνωστό 24.800 των απευθείας αναθέσεων και υποπολλαπλάσια αυτού, σημειώνουμε επίσης ότι με το νέο νόμο αυξήθηκε αυτό το όριο σε 30.000 και υπό προϋποθέσεις και σε 60.000). Αχρείαστες δαπάνες κατά τη γνώμη μας εγκρίνονται συνεχώς, κυρίως σε τομείς όπως η «επικοινωνία» και οι δημόσιες σχέσεις, αλλά και σε ένα πλήθος μελετών και «συμβούλων» λες και ο δήμος και το κράτος δεν έχει υπηρεσίες και προσωπικό να αξιοποιήσει. Ενδεικτικά χαρακτηριστικά παραδείγματα και φέτος:

  • Η δαπάνη για το γνωστό βιβλίο ιστορίας  του Δήμου Ζωγράφου (κωδ. 00-6431.02) που μπήκε αρχικά σε μία αναμόρφωση του προϋπολογισμού αρχικά με 50.000 πίστωση. Και τότε είχαμε ρωτήσει γιατί είναι τόσο μεγάλο το ποσό και απάντηση συγκεκριμένη δεν πήραμε. Λίγους μήνες μετά, σε επόμενη αναμόρφωση μειώθηκε σε 30.000 πάλι χωρίς καμία εξήγηση, ίσως λόγω της αρχικής κατακραυγής μας…Πέρσι αυξήθηκε εκ νέου σε 64.000! Και τελικά φέτος περιορίζεται λελογισμένα σε περίπου 20.000…Η δαπάνη είναι προκλητική ειδικά σε μία περίοδο δύσκολη όπως η σημερινή. Δουλεύω στο χώρο των εκδόσεων και σας διαβεβαιώ ότι το ποσό είναι υπερβολικό. Πέραν του ποσού, όμως, δεν βρίσκω και το λόγο για κάτι τέτοιο ως ιεράρχηση σήμερα που οι ανάγκες των κατοίκων είναι άλλες και επείγουσες. Δυστυχώς, παρόμοιες εκδόσεις από ό,τι φαίνεται είναι «φάμπρικα» και σε άλλους ΟΤΑ για σπατάλη…Πέρσι, ενέκρινε και η διοίκηση Πατούλη αντίστοιχη έκδοση για την ιστορία της Περιφέρειας Αττικής με πίστωση 125.000. Και από το μακρινό 2000 αρκετοί δήμοι το κάνουν, ακούω μάλιστα ότι ο συνήθης ανάδοχος σε πολλές περιπτώσεις έχει και το ιστορικό όνομα…Καραμανλής. Από ότι φαίνεται δυστυχώς διαχέονται επιτυχώς οι «βέλτιστες πρακτικές» κατασπατάλησης των χρημάτων των ΟΤΑ.
  • Συνεχίζουμε να εμφανίζουμε επιδότηση για το Ίδρυμα Κιτσίκη με 20.000 όταν πολλές φορές έχει τεθεί το θέμα ότι πέρα από ανύπαρκτο έργο το συγκεκριμένο ίδρυμα απηχεί και οριακά νεοφασιστικές απόψεις (όπως εύκολα μπορεί να δει κανείς στο διαδίκτυο για τις απόψεις του κ. Δημήτρη Κιτσίκη που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με αυτές του αείμνηστου πατέρα του, του προοδευτικού Νίκου Κιτσίκη, πρώην πρύτανη και καθηγητή του ΕΜΠ). Ακόμα και αν πλέον δεν εξυπηρετείται και το Ίδρυμα μεταφέρθηκε σε άλλο δήμο αναρωτιόμαστε πότε θα απαλοιφθεί ο συγκεκρίμενος κωδικός ώστε να μπορεί το ποσό να διατεθεί αλλού λογιστικά και πραγματικά.  

Πολλές τέτοιες δαπάνες στερούν από το δήμο πολύτιμα κονδύλια και μετακυλίουν το κόστος στους εργαζόμενους κατοίκους της πόλης μας. Για παράδειγμα, ακόμα και τώρα και υπό το παρόν σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο, θα μπορούσε ο δήμος αν δεν είχε τις παραπάνω αχρείαστες δαπάνες να κάνει τα εξής ΤΩΡΑ:

–     Να μηδενίσει εντελώς τα τροφεία του δήμου που είναι πλέον 34.000 μετά και τη μείωση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς λόγω της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης (στα απαράδεκτα βέβαια προκάτ ελαφρού τύπου της Δημοκρατίας και τα προκάτ σε αυλές σχολείων…).

– Να αυξήσει τις δαπάνες για τα σχολεία. Είναι ενδιαφέρον ότι του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του ξέφυγε να πει ότι η ΣΑΤΑ σχολείων δεν καταναλώθηκε όλη πέρσι, ενώ οι ανάγκες των σχολείων βοούν και η διοίκηση μπαλώνει τρύπες καταναλώνοντας για δαπάνες συντήρησης μέρος των δαπανών που προορίζονται κανονικά για κάλυψη λειτουργικών δαπανών…

–      Να διατηρήσει στο φετινό ύψος ή ακόμα καλύτερα να αυξήσει τις «Δαπάνες για την περίθαλψη Φτωχών» (κωδ. 00-6733.01) που από 9000 πρόπερσι μειώθηκαν σε 5000 ευρώ πέρσι και πλέον πήγαν μόλις 1000 σε τόσο δύσκολη περίοδο…

Σε όσους από τη διοίκηση σπεύσουν να μας πουν διάφορες δικαιολογίες ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν για κάποιο λόγο να θυμίσουμε ότι δύο χρόνια σε αντίστοιχες προτάσεις μας είπαν τα ίδια. Μόνο που αποδείχθηκε ότι γινόταν! Πρόπερσι θέσαμε το θέμα γιατί ο κωδικός για την επιχορήγηση του Μουσείου Γουναρόπουλου πιστώνεται με 300.000 αφού αφενός το ποσό είναι μεγάλο αφετέρου δεν δαπανάται και ποτέ όλο. Αν μειωνόταν αυτή η πίστωση στο επίπεδο που συνήθως δαπανάται θα μπορούσαν να μηδενιστούν τα τότε τροφεία των παιδικών σταθμών (που τότε ήταν 100.000 στον προϋπολογισμό). Στην αρχή, έκαναν ότι δεν μας άκουγαν, αλλά μετά από μήνες σε μία αναμόρφωση ο αντιδήμαρχος κ.Μετικαρίδης μας απάντησε ότι εκ του νόμου προβλέπεται το ποσό που μπαίνει. Μόνο που ο νόμος δεν λέει αυτό, λέει ότι αυτό το ποσό των 300.000 είναι το ανώτατο όριο επιδότησης! Για αυτό, άλλωστε τότε στην αναμόρφωση το ποσό έγινε ξαφνικά 160.000 και φέτος προϋπολογίζονται 150.000!

Και δεν αναφερθήκαμε καν στα περίφημα λεφτά που ήρθαν ως έκτακτη επιδότηση για «δαπάνες για τον covid και λοιπές δαπάνες» (που κάποια από αυτά θα θεωρηθούν ΚΑΠ τελικά). Λεφτά που ξοδεύτηκαν αφειδώς σε απολυμάνσεις και ψεκασμούς (ακόμα και για αγορά…αντιβακτηριδιακών μαντηλιών από τη ΜΑΞΙΑΔΗΖ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που είναι φυσικά ιός και όχι βακτήριο!). Αντί να αξιοποιηθούν καλύτερα για τις πολλαπλές ανάγκες που προέκυψαν σε αυτή την περίοδο.    

Λεφτά, λοιπόν, υπάρχουν ακόμα και τώρα! Οι πολιτικές επιλογές και ιεραρχήσεις, όμως, της διοίκησης Θώδα είναι σαφείς. Χρήματα στο στενό κύκλο πέριξ της σημερινής διοίκησης, σε «δημόσιες σχέσεις» και «επικοινωνία», σε συμβούλους και αχρείαστα «βιβλία ιστορίας του δήμου», ενώ οι γονείς θα συνεχίσουν να πληρώνουν τροφεία και οι κάτοικοι τα ανταποδοτικά τέλη που όχι απλώς δεν μειώνονται αλλά η κατάσταση ωθεί να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψηφίζουμε τον φετινό προϋπολογισμό που κατέθεσε η διοίκηση του κ.Θώδα. Η κίνηση Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη θα συνεχίσει να παλεύει για γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από την Πολιτεία, ώστε τα χρήματα του εργαζόμενου λαού να έρθουν στις γειτονιές του και να καλύψουν ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα αναζωογόνησης των υποδομών για υγεία, παιδεία, άθληση, ψυχαγωγία. Ένα σχέδιο απόσπασης χώρου από τα ΙΧ προς όφελος των πεζών και των μέσων μαζικής μεταφοράς, για τη δημιουργία νέων ελεύθερων χώρων και πνευμόνων πρασίνου μέσα στις γειτονιές. Για έναν προϋπολογισμό ικανοποίησης των ουσιαστικών αναγκών των κατοίκων, για ικανοποίηση του αιτήματος του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για 22 νέα τμήματα νηπίων πλήρως στελεχωμένα σε προσωπικό και υποδομές, για την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων από το δήμο χωρίς το «κόλπο» αυτή να μετακυλίεται στις υποχρηματοδοτούμενες σχολικές επιτροπές. Για αυτό καλούμε σε αγωνιστική διεκδίκηση για αύξηση των ΚΑΠ και απόδοση των παρανόμως παρακρατηθέντων ΚΑΠ. Σε αγώνα για αμφισβήτηση και ανατροπή του πλαισίου λιτότητας των υποχρεωτικά ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και της επιτροπείας του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s