Πρόταση ψηφίσματος ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, για την ελεύθερη πρόσβαση όλων στις πανεπιστημιουπόλεις

Στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 9/6 ο Χρίστος Τουλιατος κατέθεσε εκ μέρους της κίνησης μας ψήφισμα για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της ελεύθερης πρόσβασης σε Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη για όλους τους κατοίκους της πόλης μας. Η δημοτική αρχή και η παράταξη Αγγελοπουλου αρνήθηκαν να στηρίξουν το ψήφισμα παρόλο που αναγνώρισαν ότι οποιοσδήποτε περιορισμος της ελεύθερης πρόσβασης όλων των κατοίκων της πόλης μας σε Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη θα είναι αρνητικος…Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο πραγματικός ρόλος τους δεν είναι η προάσπιση της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης μας αλλά η υπεράσπιση κάθε αντιδραστικού μέτρου της κυβέρνησης του κόμματος τους, της ΝΔ. Με ευθύνη Θωδα-Αγγελοπουλου λοιπόν (αλλά και των συνοδοιπόρων τους από το ΠΑΣΟΚ Παπακωνσταντίνου και Γιαννακόπουλου) ο δήμος μας μένει άφωνος σε ένα τόσο σημαντικό θέμα και δεν διεκδικεί την πλήρη και ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων του στις πανεπιστημιουπόλεις. Ακολουθεί το ψήφισμα που καταθέσαμε και στηριχθηκε από κοινού από την δημοτική κίνηση Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη, τη Λαϊκή Συσπείρωση και το Κίνημα στην Πόλη:

Ψήφισμα του Δήμου Ζωγράφου

για την «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» και την ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης

Την Παρασκευή 10/6/2022, σύμφωνα με διαρροές και δημοσιεύματα, θα εγκατασταθούν οι δυνάμεις της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» στους χώρους των Πανεπιστημίων. Αυτό αφορά και την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη που βρίσκονται στην πόλη μας και αποτελούν σημαντικό χώρο για αναψυχή πολλών από τους κατοίκους της. Ειδικά μες την πανδημία με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αναδείχθηκε η σημασία τους ως χώρων περιπάτου και εκγύμνασης για πάρα πολλούς συμπολίτες μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου συντάσσεται με την αντίθεση των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας (σύλλογοι ΔΕΠ, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι εργαζομένων στα Πανεπιστήμια) στην εγκατάσταση «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» εντός των πανεπιστημιακών χώρων.  

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου εκφράζει την ανησυχία του και την αντίθεσή του σε κάθε πιθανό περιορισμό της πρόσβασης των κατοίκων της πόλης μας στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης (π.χ. με τοποθέτηση τουρνικέ, είσοδο μόνο με επίδειξη ταυτότητας μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας κλπ.). Η Πανεπιστημιούπολη και η Πολυτεχνειούπολη πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσβάσιμοι χώροι για όλους τους κατοίκους της πόλης μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s