Αλληλεγγύη στον συνδικαλιστή Διονύση Χρηστόπουλο Καταγγέλλουμε τη δίωξή του από διευθυντές του ΟΠΑΝΔΑ και στελέχη της ΔΑΚΕ/ΝΔ

Ο Διονύσης Χρηστόπουλος, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Ζωγράφου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθήνας και πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθήνας – ΟΠΑΝΔΑ, κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση, κατόπιν μήνυσης από τον διευθυντικό μηχανισμό της ΔΑΚΕ στον ΟΠΑΝΔΑ. 

Με το Διονύση έχουμε συμπορευτεί σε πολλές τοπικές κινητοποιήσεις. Ως μουσικός έδωσε και μία άλλη νότα μαζί με συναδέλφους του στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή στις πλατείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μια ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη της δίκης ενέχει τον κίνδυνο της απόλυσης του Δ. Χρηστόπουλου, με χρήση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα γι’ αυτόν τον σκοπό. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος της μήνυσης. Να απειλείται με απόλυση ο Δ. Χρηστόπουλος και να «παραδειγματίζονται» οι υπόλοιποι/ες εργαζόμενοι/ες του χώρου.

Ο Δ. Χρηστόπουλος δημοσιοποίησε συγκεκριμένες καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ που έγιναν τον Μάρτιο του 2017. Σε αυτές τις εκλογές ο Δ. Χρηστόπουλος ήταν υποψήφιος ενώ οι παρατυπίες που καταγγέλθηκαν από εργαζόμενους συνεπαγόταν νόθευση του αποτελέσματος των εκλογών. Το ίδιο το αποτέλεσμα ήταν εντελώς οριακό, με μόλις 1 ψήφο διαφορά. Σύμφωνα με το πρακτικό που συντάχτηκε, ο Διονύσης Χρηστόπολος πήρε 301 ψήφους και ο Α. Στεφανόπουλος 302Το ζήτημα θα μπορούσε να είχε λήξει με έλεγχο και επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, όπως είχε ζητηθεί από τον Διονύση Χρηστόπουλο αλλά και από τον τότε πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Κ. Μπιτζάνη. Ωστόσο η εφορευτική επιτροπή αρνήθηκε (με απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία) και ο Θ. Καράμπαμπας που λειτουργούσε άτυπα ως πρόεδρός της προχώρησε σε μήνυση στον Δ. Χρηστόπουλο. 

Ο μηνυτής, Θ. Καράμπαμπας, είναι Διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ΟΠΑΝΔΑ και έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού με την παράταξη που στήριξε η ΝΔ. Μάρτυρες στη μήνυσή του είναι ο Διευθυντής Διοικητικού του ΟΠΑΝΔΑ και 2 ακόμα μέλη της ΔΑΚΕ. Πρόκειται για μια χτυπητή περίπτωση συνδικαλιστικής και πολιτικής δίωξης. Ο πυρήνας του διευθυντικού μηχανισμού του ΟΠΑΝΔΑ και μέλη της ΔΑΚΕ και της ΝΔ, διώκουν έναν εργαζόμενο με μακρόχρονη μαχητική συνδικαλιστική δράση και εκπροσώπηση στο Δήμο Αθήνας. Έναν εργαζόμενο που πρωτοστατεί και παρακινεί τους/τις συναδέλφους/ισσες του να παλεύουν τα αντεργατικά μέτρα και τις περικοπές με μαχητικές κινητοποιήσεις, πολλές από τις οποίες έχουν μάλιστα στεφτεί με επιτυχία, ανατρέποντας τα σχέδια της Διοίκησης.

Οι σχεδιασμοί για εκδίωξη του Δ. Χρηστόπουλου από τον ΟΠΑΝΔΑ, οικονομική εξόντωσή του και τρομοκράτηση των εργαζομένων του Δήμου Αθήνας δεν θα περάσουν! 

Αγωνιζόμαστε για την αθώωση του Δ. Χρηστόπουλου και στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στους αγώνες όλων των εργαζομένων. 

Στηρίζουμε το Διονύση με:

 • Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 16/9 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9.00 π.μ., κτήριο 8, αίθουσα 2.
 • Οικονομική ενίσχυση για τα δικαστικά έξοδα, τα οποία, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες είναι τεράστιο βάρος για έναν εργαζόμενο, με τους ακόλουθους τρόπους: μέσω τραπεζικής κατάθεσης στην Alpha Bank:
  Αρ. Λογαριασμού: 298002330000164
  IBAN: GR3001402980298002330000164
  Δικαιούχος: ΞΕΚΙΝΗΜΑ
  Για κατοίκους εξωτερικού χρειάζεται να προστεθεί ο κωδικός SWIFT/BIC CRBAGRAA
  Στην αιτιολογία προσθέστε «Διονύσης Χρηστόπουλος»
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s