Καλό ταξίδι Λάζαρε Κυρίτση!

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον Λάζαρο Κυρίτση, παλιό Ζωγραφιωτη, κομμουνιστή, Μακρονησιωτη αγωνιστή. Στεκόμαστε με σεβασμό στην πορεία ενός αιώνα ζωής, καθώς γεννήθηκε το 1920, που πάλεψε από κάθε μετερίζι που βρέθηκε ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.

Παλιός Ζωγραφιωτης και εμβληματική μορφή του ΚΚΕ στο δήμο μας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που στήριζε το κόμμα από το 1964 μέχρι και τις αρχές του 1990 στην πόλη μας, φυλακιστηκε ως δημοτικός σύμβουλος από τη χούντα για τη δράση του. Εχαιρε του σεβασμού όλων στη γειτονιά μας.

Φωτεινό πνεύμα, με το χαμόγελο στα χείλη μέχρι και πρόσφατα, παρών σχεδόν παντού ακόμα και στις τελευταίες μέρες του. Για άλλη μια φορά φέτος, και παρά την ηλικία του, ήταν εκεί πριν ένα μήνα στην επιμνημόσυνη δέηση για τους 3 νεκρούς του Πολυτεχνείου που είναι ενταφιασμενοι στο νεκροταφείο της πόλης μας. Θυμόμαστε με συγκίνηση την ομιλία του σε εκδήλωση του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου για την εξεγερση του Πολυτεχνείου το 2019 όπου μίλησε με απλό, λαϊκό και μεστό λόγο για τα προβλήματα, τους αγώνες που χρειάζονται αλλά ακομα και για την επανάσταση.

Τέτοιους ανθρώπους έβγαλε η «δρακογενια» της Αντίστασης και κάνουν την κοινωνία μας πιο φτωχή όπως φεύγουν πια σιγά σιγά…Το παράδειγμα τους μας εμπνέει να συνεχίσουμε τον αγώνα, για μια καλύτερη ζωή σημερα, για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινη συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του, καθώς και στη δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο κόμμα που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή, το ΚΚΕ. Αθάνατος!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s