Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές…

Eκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Από χθες ζούμε ημέρες πόνου για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

 Από σήμερα, όμως, χρειάζεται ο πόνος μας να εκφραστεί, να ακουστεί στις γειτονιές, στις πλατείες, στους δρόμους ! Ένα πρώτο βήμα έγινε χθες με τις μαζικές αυθόρμητες κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. Ένα ακόμα ελπιδοφόρο βήμα γίνεται σήμερα με τους καλλιτέχνες να ενώνουν τον αγώνα τους τροποποιώντας το χαρακτήρα της από καιρό προγραμματισμένης σημερινής κλαδικής κινητοποίησής τους σε πορεία διαμαρτυρίας για τα γεγονότα και για τη διεκδίκηση για δημόσιες μεταφορές ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Καλώντας όλο τον κόσμο να συμμετέχει.

Να μην αφήσουμε τους ηθικούς αυτουργούς ούτε μια ημέρα, γιατί όσο δεν μας ακούνε, οι κυβερνώντες θα θέλουν να ξεχαστούν τα πραγματικά αίτια και να τα ρίξουν στο «ανθρώπινο λάθος» ή στην «κακιά στιγμή»…Ήδη το κλίμα στα ΜΜΕ (της λίστας Πέτσα για να μην ξεχνιόμαστε…) παρά την αναγκαστική παραδοχή στην αρχή για τις επιπτώσεις που είχε η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ το γυρνάνε σε αυτή την κατεύθυνση για να κουκουλώσουν τις ευθύνες των πολιτικών και διοικητικών ιθυνόντων τόσων χρόνων.

 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις σιδηροδρόμων έχουν φέρει αύξηση των ατυχημάτων και αλλού (π.χ. Βρετανία). Και ο λόγος είναι απλός: υπάρχει ελλιπής συντήρηση και υποστελέχωση για λόγους κόστους, ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους οι επενδυτές. 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι οι εργαζόμενοι στα τρένα τα τελευταία χρόνια με δηλώσεις, στάσεις εργασίας και απεργίες είχαν κάνει σαφές πως οι υποδομές δεν συντηρούνταν, το προσωπικό δεν έφτανε, τα συστήματα ασφαλείας δεν επαρκούσαν

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι το 2017 η ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεπουλήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην ιταλική Ferrovie για μόλις 45 εκατομμύρια ευρώ ως μνημονιακη υποχρεώση.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας συντήρησης του σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι η επιλογή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων να απαξιώνουν τις δημόσιες υποδομές, συνειδητά να διαλύουν ο,τιδήποτε ανήκει στο δημόσιο (παιδεία, υγεία, μεταφορές), να το υποχρηματοδοτεί, ώστε να ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες, οδηγεί σε ακρίβεια και δεν «μειώνει τις τιμές» όπως διατείνονταν. Ακόμα χειρότερα όμως, ενίοτε είναι και δολοφονική…

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι διαπράχθηκε έγκλημα και θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές για περισσότερα κέρδη, για περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις. Αυτή είναι η υποτίθεται «θαυματουργή» ελεύθερη αγορά, αυτός είναι ο καπιταλισμός.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ (ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s