Για τη συμβολική δενδροφύτευση στο άλσος Ιλισίων και την απαράδεκτη αντίδραση του Δήμου μας…

Την Παρασκευή 3/6 εν όψει της ημέρας του περιβάλλοντος που είναι σήμερα Κυριακή 5/6 συμμετείχαμε στη συμβολική δενδροφύτευση μπροστά στην παλιά παιδική χαρά της Ούλωφ Πάλμε που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιλισσός και η Επιτροπή Πρασινου για το Άλσος Ιλισίων.

Εκ μέρους της δημοτικής κίνησης μας χαιρετισμο απηύθυνε ο Δημήτρης Χαλβατζιδακης, μέλος της Σχολικης Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το άλσος Ιλισίων είναι πνεύμονας για την πόλη μας και το δήμο Αθηναίων και πρέπει να το διαφυλαξουμε ως κόρη οφθαλμού. Κανένα δέντρο κομμένο, να αντικατασταθούν όσα έπεσαν με τις κακοκαιρίες των δύο προηγούμενων χειμώνων!

Στη συγκέντρωση έγινε ενημέρωση και για το ότι μετά από τις διεκδικήσεις των κατοικων προχωρά και η κατασκευή και επαναλειτουργία της παλιάς παιδικης χαράς. Μια παιδική χαρά μες το δάσος, ιδανική για τα παιδιά μας, κάτι που δεν ξεχναμε όσοι και όσες μεγαλώσαμε και παίξαμε εκεί.

Αλγεινη εντύπωση μας έκανε η καταγγελία εκ μέρους των παρισταμενων ότι λίγες ώρες πριν τη δενδροφύτευση τους πήραν τηλέφωνο από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ζωγράφου και τους απείλησαν ότι θα έρθει αστυνομία επειδή η δενδροφύτευση είναι…παράνομη εφόσον δεν έχει άδεια δασαρχείου! Κάτι που βεβαια διέψευσε ο ίδιος ο δασαρχης που κλήθηκε και ήταν παρών δηλώνοντας τη συμφωνία του…Ο,τι δεν τόλμησε να κάνει η δημοτική αρχή Μπακογιάννη στη δενδροφύτευση πριν λίγες μέρες στον Άγιο Χαράλαμπο το έκανε η δική μας! Τι άλλο θα δούμε…Κατά τα άλλα διαμαρτύρονται όταν τους λέμε ότι είναι εχθροί του πράσινου της πόλης μας με τα πάνω από 225 δέντρα που έχουν κοπεί επί δημοτικής αρχής Θωδα…Δεν πειράζει, μέρα του περιβάλλοντος σήμερα, την τιμούμε και συνεχίζουμε δυναμικά με αγώνες για την υπεράσπιση του!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s